Katkarapuhampurilaiset

maanantai 13. huhtikuuta 2015




Pidän erittäin paljon kalapihveistä, mutta tällä kertaa kokeilin kalaisia pihvejä katkaravuista. Hyviähän niistä tuli ja ovat oivallista ruokaa arki-iltaan, jos aikaa ei ole ruoanlaittoon tuhlattavaksi. Maukasta ja kevyttä samalla iskulla. Varsinkin kun kaivoin pakastimesta valmiit kurpitsasämpylät ja kokosin hampurilaiset sunnuntai-illan iloksi.

Katkarapupihvit 6 pihviä

400-500 g katkarapuja hienonnettuna
pari vartta kevätsipulia hienonnettuna (tai ruohosipulia)
pari varsisellerin vartta hienonnettuna
0,5 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
1-2 sitruunan kuori
3 rkl majoneesia (ohje alla)
2,5 dl korppujauhoja
1 kananmuna
suolaa, mustapippuria
Tabascoa oman maun mukaan
1-2 rkl pähkinäöljyä paistamiseen

Tarvitset lisäksi hampurilaissämpylöitä, tomaattia, salaattia ja Srirachaa (Tabascokin käy).

Sulata katkaravut ja valuta vesi pois. Hienonna katkaravut.

Sekoita kulhossa katkaravut, kevätsipuli, varsiselleri, persilja ja sitruunankuori. Lisää majoneesi, korppujauhot ja kananmuna joukkoon. Mausta seos suolalla, pippurilla ja Tabascolla. Maista taikinaa ja lisää tarvittaessa mausteita.

Muotoile taikinasta käsin kuusi paksuhkoa pihviä ja paista pähkinäöljyssä muutaman minutin ajan. Kun pihvit ovat kauniin ruskeita, nosta ne talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois.

Kokoa hampurilaiset katkarapupihveillä, salaatilla, tomaatilla ja tulisella Sriracha-majoneesilla. Valmista kylkeen salaattia.

Majoneesi

2 keltuaista
2 rkl viinietikkaa
2 tl sinappia
2-4 valkosipulinkynttä
3-4 dl öljyä
suolaa, pippuria

Sekoita keltuaiset, suola, pippuri, sinappi ja viinietikka kulhossa. Lisää öljy tipottain koko ajan seosta vatkaten. Muutaman ruokalusikallisen jälkeen seos paksuuntuu ja öljyä voi lisätä enemmän kerrallaan.

Saat majoneesista tehtyä tulisen, kun lisäät sinne Srirachaa tai Tabascoa. Jos et halua hanpurilaiseen tulisuutta,  sämpylän väliin sopii erinomaisesti esim. majoneesi, joka on maustettu suolakurkuilla tai kapriksilla.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.