Grillattu munakoisotorni

tiistai 6. toukokuuta 2014


Mökkeilyn alkaessa ruoanlaitto siirtyy vähitellen ulos ja grilli on näin ollen ollut kuumana jo useaan otteeseen. Tein viikonloppuna mm. tällaiset munakoisotornit, jotka valmistin sekä grillissä että uunissa sään ollessa arvaamaton. Jälleen kerran vaivaton herkku, johon on helppo vaihdella raaka-aineita. Tomaatin tilalla voisi käyttää grillattua paprikaa ja munakoison sijaan vaikkapa kesäkurpitsaa.

Munakoisotornit kahdelle henkilölle

6 viipaletta munakoisoa
6 viipaletta tomaattia
3 viipaletta mozzarellaa
tuoretta basilikaa
pari tuoretta rosmariininoksaa
oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria

- ripottele munakoisoviipaleiden päälle suolaa ja anna niiden itkettyä 15-30 minuuttia
- kuivaa munakoisot ja lorauta öljyä hieman päälle, grillaa viipaleet molemmin puolin
- kokoa tornit laittamalla vuoron perään munakoisoja, tomaatteja ja mozzarellaa & mausta kerroksia suolalla, pippurilla ja basilikalla
- sido kerrokset toisiinsa rosmariininoksalla, pirskottele öljyä päälle ja nosta torni vielä grilliin paistumaan folion päälle tai parilan puolelle, kunnes torni on kauttaaltaan lämmin ja juusto alkaa pehmetä. Tornin voit paistaa myös uunissa 200 asteessa 10-15 minuutin ajan.

2 kommenttia

  1. Tää on juurikin sellainen helppo ja mutkaton ohje, joka voisi saada tälläisen kriittisenkin ruokailijan kokeilemaan munakoisoa! Näyttää hyvältä ja plussaa nopeudesta:)

    VastaaPoista
  2. Munakoison grillaus on yksi helpoimpia tapoja lähteä liikkelle ja munakoiso on hyvää, kunhan malttaa maustaa sen sopivasti. Ei liikaa eikä liian vähän. Kurkkaa ihmeessä näitä muitakin munakoisoreseptejä http://kipparinmorsian.blogspot.fi/search/label/munakoiso.

    VastaaPoista

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.