Maistelussa Gastrolaiva M/S Tampere

maanantai 19. toukokuuta 2014

Tampere sai jälleen yhden uuden ravintolan iloksemme, hip hei! Pääsin viime viikolla nauttimaan talon tarjoamana Gastrolaiva M/S Tampereen anteja Laukontorin satamaan ja odotin sitä innolla, sillä tiesin superkokki Chef Santerin suunnitelleen menun. Menun, joka koostuu vaihtuvista tapaksista, paikallisista herkuista ja kauan kaipaamastani haukiburgerista. Olen odottanut kuin kuuta nousevaa, että haukihampurilainen ilmestyy jonkin ravintolan listalle ja nyt se viimein tapahtui!

Gastrolaiva liikkuu Laukontorilta perjantaisin ja lauantaisin Pyhäjärven ulapille, jolloin siellä on tarjolla risteilymenu. Laivaan voi toki hypätä kyytiin vain nautiskelemaan juomista ja maisemista. Risteilyt starttaavat nyt tulevana perjantaina, joten tarkempaa tietoa kannattaa seurata Gastrolaivan FB-sivuilta. Kesäkauden kunnolla startatessa, risteilyjenkin määrä lisääntyy ja erikoisristeilyjä on luvassa. 


Savusärki-parfait, punajuurta, kirsikkaa ja Lempi-ruisleipää. Parasta!

 Marinoituja vihanneksia ja fetaa riävällä.


Penttilän bratwurstia laivakokkien itsetehdyllä tyrnisinapilla ja punasipulilla. 

 Mustaamakkaraa ja Poppamiehen Hiidenhilloa

Maistelimme bloggaajajoukolla menun läpi ja omiksi suosikeikseni nousivat särkiparfait, haukiburgeri ja punajuuri-mantelikakku. No, olihan se sitruuna-tyrni-possetkin törkeän hyvää! Ja lämmin fetasalaatti. Parasta laivan menussa on se, että se ei yritä olla mitään erikoista, mutta onnistuu silti olemaan jotain muuta kuin perinteinen ketjurafla tai oikeastaan mikään muu tamperelainen paikka. Lista sisältää tuttuja raaka-aineita, loistavia makuyhdistelmiä ja ronskeja makuja. Paikalliset herkut on nostettu esille ja jopa mustamakkara maistuu minulle, koska se ei ole muodoton kasa mustaa paperikääreessä vaan rapeaksi paistettua Tampereen herkkua Poppamiehen Hiidenhillolla. Possunniskasta valmistettu burgerikin huutaa ainutkertaisuuttaan. Olipa sitten tapaksen tuska tai kiljuva nälkä, Gastrolaiva  täyttää nämä tarpeet. Ja silloin kun laiva on torin kupeessa, voi sisään poiketa vaikka vain kahvilla. Tampereen Paahtimon laivakahvi ja manteli-punajuurikakku on visiitin arvoinen!


Haukiburgeri, Perdnod´lla maustettua paprikakastiketta, fetaa, karpalomarinoitua punasipulia ja perunasalaatti. Annos oli maultaan ja kooltaan juuri passeli minulle, mutta perunat olivat liian kypsiä. Uskon poikien pystyvän parempaan suoritukseen niiden kanssa, joten ensi kertaan. Ja mikä ihanampaa kuin perunan nostaminen arvoiseensa asemaan ja piutpaut grillausmausteisille ranskalaisille! Kun uusien perunoiden sesonki pääsee vauhtiin, niitä nähdään listalla enenevässä määrin. Kahvit tarjoillaan Arabian Kasino-kupeista. 


Savujuustoa Mouhijärveltä, karpalohilloa, hunajamanteleita ja spelttinäkkäriä. 


Sitruunainen manteli-punajuurikakku vaniljakermalla ja hunajamanteleilla. Herkkua voi valmistaa itsekin, jos kotoa löytyy Chef Santerin Rakkaat juurekset-kirja


Spelttilaku Limencellon kerakin osui maaliin! Taustalla oleva sitruuna-tyrni-posset hurmasi happaman rakastajan. 
Suosittelen! Ai mitä kannattaa syödä? Koko lista läpi suuremmalla porukalla.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.