2x mustaherukkasorbetti lehdistä ja marjoista

lauantai 31. toukokuuta 2014

Pitkästä aikaa on intoa puuhata keittiössä. Välillä en jaksa suoda ajatustakaan ruoalle tai makeille herkuille, mutta onnekseni mies hoitaa hommat tuolloin kotiin. Nyt olen kuitenkin taas piristynyt ja sen tuloksena tein tällä viikolla kahta erilaista mustaherukkasorbettia. Toisen valmistin Kiran ohjeen mukaan mustaherukanlehdistä ja lopputuloksena oli hyvinkin herkkä, mutta maukas vaalea sorbetti. Toisen version tein mustaherukan marjoista ja tämän sorbetin maku oli huomattavasti voimakkaampi ja rustiikkisempi. Uskomatonta miten samasta puskasta voi saada näin erilaiset herkut aikaiseksi! Ai niin, minähän kaivoin viimeiset mustaherukat esiin pakastimen peräosasta. 

Hienostunut mustaherukanlehtisorbetti maistuu parhaiten omenapuun katveessa tuomien tuoksussa ja viininpunainen herkku taas hikipäässä rehkineelle puutarhurille töiden välivilvoituksena. Mustaherukanlehtisorbetti 4 henkilölle

2 dl vettä
2 dl kermaa
80 g sokeria (1 dl)
25 glukoosia
1 rkl sitruunanmehua
4 pestyä mustaherukanlehteä
***
2 cl vodkaa
0,5 liivatelehti
  • laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen
  • laita muut ainekset vodkaa lukuunottamatta kattilaan ja kuumenna
  • sekoita liivatelehti ja vodka joukkoon. Voit jättää nämä ainekset halutessasi kokonaan pois.
  • anna seoksen jäähtyä kylmäksi jääkaapissa, siivilöi ja pyöritä sitä jäätelökoneessa, kunnes seos saa miellyttävän koostumuksen. Mustaherukkasorbetti 4-6 henkilölle

2 dl sokeria
2 dl vettä
4 dl puhdistettuja mustaherukoita
1 sitruunan mehu

  • kuumenna vesi ja sulata sokeri joukkoon
  • kaada mustaherukat joukkoon ja keitä viitisen minuuttia
  • kaada seos tehosekoittimeen ja aja se hienoksi
  • siivilöi seos ja anna sen jäähtyä
  • aja seos jäätelökoneessa, kunnes siitä tulee paksuhkoa sohjoa, kaada astiaan ja nosta pakastimeenVINKKI! Jos sinulla ei ole jäätelökonetta, tee näin. Kaada sorbettimassa matalaan astiaan ja nosta pakastimeen. Sekoita massaa puolen tai tunnin välein seuraavan 4-6 tunnin välein.
Voit pakastaa sorbettimassan laakeassa astiassa ja saat vaivattomasti tehtyä jäätelölusikalla palloja tai sitten lusikoida massan esimerkiksi silikonisiin muffinssivuokiin, jolloin saat valmiita annoskokoja.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.