Piirakan lumoissa

torstai 18. elokuuta 2011


Tämä viikko on ollut piirakkapainotteinen ja tällä kertaa tein makean version. Lienekö niin mukava olla jälleen kotona, että uunissa on melkein päivittäin jotain herkkua. Suolasta tai makeaa, ei sen väliä.
Jos haluan marjapiirakkaa enkä jaksa testailla uusia reseptejä, teen poikkeuksetta piirakan aina tällä samalla ohjeella. Piirakassa ei ole mitään ihmeellistä, mutta täytteen rahka-kermaviiliseos on vain makuuni. Piirakasta tulee sopivan kostea ja maittava. Täytteeseen voi käyttää mitä tahansa marjoja, mutta tässäkin yksi on ylitse muiden - lakka. Heikoksi kakkoseksi jää mansikka-vadelma-mustikkapiiras. Kolmannelle tilalle voisi nostaa vaikka tämän kertaisen omenaversion.

Marja- tai omenapiirakka

Pohja:
100 g voita
vajaa 1 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
teelusikan kärjellinen leivinjauhetta
  • vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi
  • sekoita muna joukkoon
  • lisää kuivat aineet ja
  • painele taikina voideltuun piirakkavuokaan
  • paista pohjaa 175 asteessa noin 10 minuuttia
Täyte:

1tlk maitorahkaa
1 tlk kermaviiliä
1,5-2 dl omena-, lakka- tai mansikkahilloa tai tuoreita marjoja oman makusi mukaan
1 tl vaniljasokeria tai kanelia omenapiirakan täytteeseen
1 muna
  • sekoita ainekset keskenään 
  • kaada seos pohjan päälle ja 
  • paista vielä puolisen tuntia
  • paista piirakkaa, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut hieman väriä

Huom! Kun piirakan himo iskee, kannattaa olla valmis odottamaan piirakan jäähtymistä. Tämä marjapiirakka on parhaimmillaan melkein jääkaappikylmänä.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.