Marjapuskat tuntuvat olevan kaikkien huulilla ja marjoja on vaikka muille jakaa. Itse olen keskittynyt vasta punaherukoihin ja karviaisiin, jos vaikka jonkinlaista herkkua olen suunnitellut niistä tekeväni. Punaherukoita säilöin reilu viikko sitten tavalla, jota en ollut aiemmin kokeillut: ripottelin herukoiden päälle sinappijauhetta ja seuraavana päivänä kaadoin niskaan suolaliemen. Nyt marjat ovat olleet jääkaapissa jo tovin ja maistuvat loistavilta! Marjat sopivat hyvin esim. kalan ja lihan seurana.
Sinappiset punaherukat
1 l perattuja punaherukoita
4 tl sinappijauhetta
1 rkl suolaa
4 rkl sokeria
1,5 l vettä
Mustaviinimarjoja olen valmistanut huomattavasti enemmän, bloginkin puolelle ovat jo päässeet:
Uusi Musta on tehnyt mustaherukanlehdistä myös
kääryleitä ja Kemikaalicocktail puolestaan
mustaherukanlehtimehua. Eli kokeiltavaa riittää edelleen.
Kiitokset herkullisista kakkumaistiaisista pihakirppiksellä! En osunut reseptiin täällä blogisi valtavassa reseptivalikoimassa, joten vinkkaisitko tarkemmat koordinaatit :)
VastaaPoistaterveisin,
Eeva Luumutieltä
Heissan!
VastaaPoistaOlen varmaan unohtanut mainita, että se löytyy cupcake-tunnisteella. Ohje on täällä, tein leivokset tällä kertaa suoraan pellille säästäkseni aikaa: http://kipparinmorsian.blogspot.com/2010/03/viikonlopuksi-makeaa.html
Iloisia leipomishetkiä!
Kiitos, nyt löytyi! Laitetaan kokeiluun...
VastaaPoistaEeva