Herukasta on moneksi

lauantai 6. elokuuta 2011

Marjapuskat tuntuvat olevan kaikkien huulilla ja marjoja on vaikka muille jakaa. Itse olen keskittynyt vasta punaherukoihin ja karviaisiin, jos vaikka jonkinlaista herkkua olen suunnitellut niistä tekeväni. Punaherukoita säilöin reilu viikko sitten tavalla, jota en ollut aiemmin kokeillut: ripottelin herukoiden päälle sinappijauhetta ja seuraavana päivänä kaadoin niskaan suolaliemen. Nyt marjat ovat olleet jääkaapissa jo tovin ja maistuvat loistavilta! Marjat sopivat hyvin esim. kalan ja lihan seurana.

Sinappiset punaherukat

1 l perattuja punaherukoita
4 tl sinappijauhetta
1 rkl suolaa
4 rkl sokeria
1,5 l vettä

Mustaviinimarjoja olen valmistanut huomattavasti enemmän, bloginkin puolelle ovat jo päässeet:
Uusi Musta on tehnyt mustaherukanlehdistä myös kääryleitä ja Kemikaalicocktail puolestaan mustaherukanlehtimehua. Eli kokeiltavaa riittää edelleen.

3 kommenttia

 1. Kiitokset herkullisista kakkumaistiaisista pihakirppiksellä! En osunut reseptiin täällä blogisi valtavassa reseptivalikoimassa, joten vinkkaisitko tarkemmat koordinaatit :)

  terveisin,
  Eeva Luumutieltä

  VastaaPoista
 2. Heissan!

  Olen varmaan unohtanut mainita, että se löytyy cupcake-tunnisteella. Ohje on täällä, tein leivokset tällä kertaa suoraan pellille säästäkseni aikaa: http://kipparinmorsian.blogspot.com/2010/03/viikonlopuksi-makeaa.html

  Iloisia leipomishetkiä!

  VastaaPoista
 3. Kiitos, nyt löytyi! Laitetaan kokeiluun...

  Eeva

  VastaaPoista

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.