Paistetut punajuuret ja niiden naatit

maanantai 29. elokuuta 2011


Yksi kesän pakko saada-herkkuja ovat paistetut punajuuret. Tätini opetti minut niiden makuun jo pienenä ja niitä on ollut saatava joka kesä. Toki punajuuria voi paistaa talvellakin, mutta eivät ne tuolloin maistu samalta. Aiemmin olen heittänyt punajuurennaatit bioskiin tai kompostiin, mutta tällä kertaa uskaltauduin paistamaan naatitkin. Kannatti! Maku on pehmeä ja lisäke valmistuu erittäin nopeasti.

Paistetut punajuuret


kokonaisia, keitettyjä punajuuria
suolaa, pippuria
kananmunaa
korppujauhoja/ruisjauhoja
voita

  • viipaloi punajuuret
  • pyörittele ne kananmunassa ja korppujauhoissa
  • paista voissa, mausta ja tarjoile pikimmiten
Paistetut punajuurennaatit

öljyä
punajuurennaatteja 
valkosipulia
tuoretta chiliä
suolaa, pippuria
hunajaa

  • ryöppää naatit kiehuvassa vedessä ja leikkaa ne sen jälkeen pienemmiksi
  • kuullota valkosipulia ja chiliä öljyssä
  • lisää naatit ja anna paistua parisen minuuttia
  • mausta ja tarjoile esimerkiksi kalan kanssa
Huom! Jos ostat punajuuret torilta, tarkista myyjältä, ettei punajuuria ole ruiskutettu millään torjunta-aineilla. Tällöin naatteja ei voi valmistaa ruoaksi. 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.