Kokkolan kalliit aarteet

tiistai 9. elokuuta 2011


Asuntomessuilla vieraillessamme varasimme aikaa myös itse Kokkolaan tutustumiseen ja melkein kaiken liikenevän ajan nautiskelimme puolison kanssa vanhasta kaupungista - Neristanista. Kadut ja talot olivat toistaan kauniimpia ja henkivät tarinoita menneisyydestä. Kyllä, asuisin enemmän kuin innoissani tällaisessa puutalossa! Mieskin lähtisi kuulemma mukaan. Askeleet johdattivat meidät myös onni onnettomuudessa tänne astiataivaaseen, Antique PUU-MIin. Kauppa oli täynnä vanhoja lautasia, kahvikuppeja, laseja, maljakoita, lakanoita, liinoja, lipastoja etc. Hillitön paikka vanhojen astioiden rakastajille! Tämä olikin mielestäni parasta Kokkolassa ja pakko oli muutama tavara ostaa mökille ilahduttamaan ruokahetkiä. Osa saattaa siirtyä kaupunkiin kotiinkin, vaikka koti onkin enemmän pelkistetty. Mikä paikka! Jos ette pääse paikan päälle, kauppa myy tavaraa myös netin kautta.


Lähdimme Kokkolaan lähinnä asuntomessujen takia, mutta ne olivat minulle jonkinlainen pettymys. Olenkin miettinyt, miksi en syttynyt niistä juurikaan ja syy on varmaankin sisustuksessa. Liian moni hieno talo oli jäänyt puolitiehen ja sisustus oli joko keskeneräinen tai muuten vain tylsä. Näin ollen vain muutama talo teki kokonaisuudessaan säväyksen eikä siltikään matkaan tarttunut yhtään toteuttamisen arvoista ideaa yhtään mihinkään. Paolan ja Siken sisustama kerrostalokotikin tuntui ihan vitsiltä, niin monesta blogista olen lukenut ja nähnyt innostavampia ideoita kierrätyspohjaan perustuen... Onneksi parvekkeelle rakennettu puutarha oli sentään onnistunut.

Kaiken kaikkiaan messujen kokonaisuus ontui kauniista merimaisemasta huolimatta, mutta toiveikkaana  suuntaan messuille varmasti ensi vuonnakin. Ja tämänkin vuoden tarjontaan ehtii käydä tutustumassa sunnuntaihin asti.

P.S. Kuvassa olevan wc:n maton voi tehdä itsekin. Materiaalit ja ohjeet voi ostaa esim. Taito Shopista.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.