Yksinkertaista ranskalaista - paistettua kananrintaa mustaherukkakastikkeella

sunnuntai 12. joulukuuta 2010




Kaivoin perjantaina esiin vanhan Gloria Ruoka&Viini-lehden ja kauan ei tarvinnut miettiä illan menua, kun lehden teemana oli ranskalainen ruoka. Pitäisikö tähänkin todeta, että rakastan ranskalaista ruokaa. Tai yksinkertaisesti rakastan ruokaa. Moni työpäivä alkaa ruoka mielessä ja jos lounaalla joutuu syömään kaupan valmisruokaa, päivä on täysin menetetty. Ellei mies sitten tee töiden jälkeen jotain herkkua. Ja jos viikkoon ei saa mitään uusia makuja kokea, kyllä se vähän jo masentaa. Olen täysin sitä mieltä, että olet mitä syöt. Mitä värikkäämpää ruokaa syöt, sitä terveellisemmin myös syöt. Nämä kaksi reseptiä kannattaa ehdottomasti kokeilla, sillä ne ovat yksinkertaisuudessaan erittäin maukkaita. Bon appétit!

Sienisalaatti

erilaisia salaatteja
tuoreita herkkusieniä
ruohosipulia/lehtipersiljaa

Kastike:
1 rkl Dijon-sinappia
2 rkl valkoviinietikkaa
3-4 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria

Huuhdo sienet huolellisesti ja kuivaa ne. Viipaloi herkkusienet. Asettele salaatit ja sienet lautasille tai kulhoon.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja pirskota kastiketta salaatin päälle. Ripottele päälle vielä tuoreita yrttejä.
Huom! Jos käytät salaattiin rukolaa, se korostaa entisestään kastikkeen sinappisuutta.

Paistettu kananrinta, mustaherukkakastike ja peruna-kesäkurpitsasose
neljälle henkilölle

4 kananrintaa
suolaa, mustapippuria
oliiviöljyä
muutama timjaminoksa

Hiero suola ja pippuri kanan pintaan. Paista kanoja paistinpannulla öljyssä, kunnes niissä on kaunis ruskea väri. Nosta kanat uunivuokaan ja ripottele timjamia pinnalle. Paista kanoja vielä 175 asteessa 15-20 minuuttia.
Huom! Kanan kypsyyden voit tarkistaa tekemällä pintaan viillon. Jos lihasta tuleva neste on kirkasta, kana on kypsä. Vaihtoehtoisesti voit varmistaa kanan kypsyyden paistomittarilla. Sisälämmön tulisi olla 70 astetta.

Mustaherukkakastike

1 dl mustaherukoita
2 rkl sokeria
½ dl punaviiniä
2 dl itse tehtyä tai valmista demi glace-kastikepohjaa
nokare voita

Säästä muutama mustaherukka koristeeksi. Paahda sokeria kattilassa, lisää marjat ja viini. Kiehauta ja lisää demi glace. Keitä kymmenisen minuuttia ja siivilöi kastike. Lisää voi.

Peruna-kesäkurpitsasose homejuustolla

500 g jauhoisia perunoita
200 g kesäkurpitsaa
1-2 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
1 dl kuumaa maitoa
nokare voita
50 g sinihomejuustoa (ohjeessa käytettiin Roquefortia)

Kuori ja lohko perunat. Keitä ne suolatussa vedessä kypsiksi. Perunoiden kiehuessa kuutioi kesäkurpitsa ja paista ne oliiviöljyssä pannulla.
Valuta perunoita vesi pois ja murskaa ne soseeksi. Lisää kesäkurpitsat, voi, homejuusto ja kuuma maito. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.