Hapanimelät katkaravut

keskiviikko 1. kesäkuuta 2011


Silläkin uhalla, että katkarapujen syöminen ei ole ympäristöystävällistä syömistä, totean rakastavani moisia pikkuotuksia. WWF:n suositusten mukaisesti minun kuluttajana tulisi suosia ensisijaisesti kotimaisia, pienikokoisia ja MSC-merkittyjä kaloja. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että minun tulisi keskittyä vaaleisiin kotimaisiin kaloihin: ahveneen, kuhaan, haukeen, silakkaan ja särkeen. Hmmm. Periaatteessa ihan mahdollista, mutta kylmäsavulohi on kyllä sellaista herkkua, etten ehkä pysty pitämään näppiäni siitä erossa. No, voin ainakin yrittää syödä sitä harvemmin.
Täältä löydät myös WWF:n yleiset ekovinkit ruokaan liittyen.

Kaiken kaikkiaan äyriäiset kuitenkin ovat terveellisiä, sillä se sisältävät runsaasti proteiinia, vitamiineja, kivennäisaineita ja ovat vähäkalorisia.

Hapanimelät katkaravut neljälle henkilölle

1 tl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi silputtuna
1 tl tuoretta inkivääriä silputtuna
1-2 dl kasvislientä
puoli purkkia tomaattimurskaa
1 rkl ketsuppia
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl muscavado- tai fariinisokeria
150 g ananaspaloja valutettuna tai tuore puolikas ananas paloiteltuna
1 paprika pilkottuna (omaan versioon tuli kesäkurpitsaa)
1 kevätsipuli suikaloituna
  • kuumenna öljy, lisää valkosipuli, inkivääri ja paista hetken aikaa
  • lisää kasvisliemi, tomaatit, ketsuppi, etikka, sokeri ja kuumenna kiehuvaksi
  • lisää katkaravut ja hauduta korkeintaan minuutin verran, jottei katkaravuista tule sitkeitä ja kumisia
  • suurusta tarvittaessa maissijauhotahnalla (1 tl maissijauhoja, 6 rkl vettä)
  • ripottele pinnalle kevätsipulia ja tarjoa sellaisenaan tai riisin kera

2 kommenttia

  1. Oletkos koskaan maistanut kylmäsavustettua kuhaa, haukea, särkeä,taloussiikana sitä olen tuttaville syöttänyt ja kejuja on tullut.
    Kylmäsavustus on teiteenlaji mutta ei mahdoton kenenkään opetella.

    VastaaPoista
  2. Olen syönyt kylmäsavusiikaa tai -kuhaa aikoinaan omissa häissäni, mutta sen jälkeen en ole tuotteisiin juurikaan törmännyt. Ja ikävä kyllä omat taidot eivät riitä kylmäsavustukseen. Onneksi mieleeni muistui saman tien eräs savustaja, jolta varmasti saa muitakin tuotteita kuin lohta!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.