Sitruuna-tahinikastike

tiistai 28. kesäkuuta 2011

Lihapitoisen juhannuksen ja raskaan alkuviikon jälkeen grillatut kasvikset nostavat veden kielelle! Tämä tahinikastike sopii kasvikselle kuin kasvikselle ja säilyy jääkaapissa useita päiviä. Tahnan viereen on päätynyt tähän mennessä grillattua purjoa, kesäkurpitsaa, munakoisoa, maissia, paprikaa ja bataattia. Maistuu kaikkien kanssa.

Sitruuna-tahinikastikkeeseen tarvitset:

1 dl tahinia
1 valkosipulikynsi hienonnettuna
1 sitruunan mehu
reilu desi vettä
suolaa, mustapippuria

Sekoita ainekset keskenään tyhjässä lasipurkissa ja tarkista maku. Jos kastike on mielestäsi mautonta, lisää suolaa tai mustapippuria. Tai pelkästään sitruunanmehua. Jätä huoneenlämpöön hetkeksi, jotta maut tasoittuvat toisiinsa. Tarjoa kylmänä tai huoneenlämpöisenä grillattujen kasvisten (munakoiso, kesäkurpitsa) kera.

Vinkki! Vaatimattoman oloinen purjo on loistavaa grillattavaa. Halkaise purjo pitkittäin kahtia ja huuhdo mullat pois. Kuivaa ylimääräinen vesi talouspaperiin, pirskottele päälle öljyä ja rouhi suolaa ja mustapippuria pintaan. Grillaa, kunnes purjosipuli saa väriä ja pehmenee hieman. Yksinkertaista herkkua.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.