1 dl ruisjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäleseitä
6 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
2 dl sokeria
1 dl öljyä
3 dl piimää (onnistuu myös maustamattomasta jogurtista)
Täyte:
4 omenaa ohuina viipaleina
5 dl puolukoita
fariinisokeria tai hunajaa pinnalle
- sekoita ainekset keskenään ja taputtele taikina leivinpaperin päälle pellille
- levitä omenat ja puolukat vuorotellen raidoiksi, ripottele fariinisokeria päälle
- paista 200 asteessa puolisen tuntia
- tarjoa vaniljakastikkeen kanssa
Onpa varmasti maukas piirakka. Pitääpä lisätä puolukat piirakkaan!
VastaaPoistaNiin paljon kuin pidänkin omenoista, puolukat antavat mukavaa kirpeyttä piirakkaan. Ja vastaavasti omenat neutralisoivat puolukoiden makua. Kaikin puolin loistava liitto siis.
VastaaPoista