Puolukka-omenapiirakka

maanantai 6. kesäkuuta 2011

Jos makeannälkä yllättää tai jos pakastin vaatii tyhjentämistä, voit ruveta kaivamaan varastojasi. Tähän piirakkaan ei tarvitse kovin kummoisia raaka-aineita ja kiitos kaikkien hiutaleiden ja leseiden, voit uskatella piirakkaa terveelliseksi, jos sellaiselle huijaamiselle on tarvetta. Puolukoiden ja omenoiden sijaan voit yhtä hyvin käyttää viinimarjoja, omenahilloa tai mustikoita. Mitä nyt kaapista sattuu löytymään.


1 dl ruisjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäleseitä
6 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
2 dl sokeria
1 dl öljyä
3 dl piimää (onnistuu myös maustamattomasta jogurtista)

Täyte:
4 omenaa ohuina viipaleina
5 dl puolukoita
fariinisokeria tai hunajaa pinnalle
  • sekoita ainekset keskenään ja taputtele taikina leivinpaperin päälle pellille
  • levitä omenat ja puolukat vuorotellen raidoiksi, ripottele fariinisokeria päälle
  • paista 200 asteessa puolisen tuntia
  • tarjoa vaniljakastikkeen kanssa

2 kommenttia

  1. Onpa varmasti maukas piirakka. Pitääpä lisätä puolukat piirakkaan!

    VastaaPoista
  2. Niin paljon kuin pidänkin omenoista, puolukat antavat mukavaa kirpeyttä piirakkaan. Ja vastaavasti omenat neutralisoivat puolukoiden makua. Kaikin puolin loistava liitto siis.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.