Italialainen kaalikeitto

torstai 29. marraskuuta 2012




Kun tuulee, vihmoo ja sataa lunta, on oiva hetki käpertyä viltin alle hyvän kirjan tai elokuvan pariin. Hetki on otollinen myös tälle herkulliselle keitolle. Kyseessä on italialainen kaalikeitto, joka vaatii loppusilaukseksi lorauksen hyvää oliiviöljyä ja parmesania. Ilman niitä keiton omaleimaisuus katoa.

Italialainen kaalikeitto

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 iso sipuli hienonnettuna
2-4 perunaa kuorittuna ja paloiteltuna
2 porkkanaa kuorittuna ja paloiteltuna
2 rkl tomaattipyrettä
2-4 dl kaalia ohueksi suikaloituna
1-1½ l kasvislientä
suolaa (käytin itsetehtyä lipstikkasuolaa)
mustapippuria
2-4 dl kypsiä valkoisia papuja
ruohosipulia tai persiljaa
oliiviöljyä
parmesania

  • kuullota sipuleita, porkkanaa ja perunaa öljyssä
  • lisää tomaattipyre ja anna senkin kypsyä hetken aikaa
  • lisää seuraavaksi kaali ja kasvislientä
  • hauduta keittoa, kunnes kasvikset ovat pehmenneet
  • kaada lopuksi huuhdotut pavut joukkoon ja anna niiden lämmitä
  • tarkista keiton maku ja lisää mausteita tarvittaessa
  • annostele keitto lautasille, lorauta oliiviöljy pinnalle ja ripottele ruohosipuli ja parmasanraaste pinnalle
Makoisaa viikonloppua!


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.