Jessus varjele!

maanantai 13. kesäkuuta 2011


Miehen mielestä tämä oli hauska juttu kahdesta äidistä, jotka vaihtavat keittiöroolejaan. Toinen äiti tekee kaikki ruoat itse, toinen puolestaan syöttää perheelleen ainoastaan eineksiä. Ei. Tämä ei ole hauska juttu, minusta tämä on raivostuttavaa niin monelta kantilta. Lue Me Naisten artikkeli viikon vaihdoksesta täältä. Kiire ja ajanpuute ovat mielestäni turhia verukkeita millekään. Kaikkihan on loppupeleissä vain valintojen tekemistä ja jokainen elää tyylillään. Hyvin tai huonosti.

6 kommenttia

 1. Mutta kuinka kävikään. Eineksiin vaihtanut perhe sai vatsanpuruja..

  Kotiruoka kunniaan ja epämääräisiä lisäaineita välttäen!

  VastaaPoista
 2. Mut eihän se eka äiti lopultakaan tehnyt niitä ruokia itse! :(
  t: nimim. usein klo 23 illalla väännän seuraavan päivän safkoja valmiiksi. eikä se musta oo edes paha, vaan mieluummin teen näin. :)

  VastaaPoista
 3. Viherrys ja Milla:
  Samoilla linjoilla ollaan. Ihmettelen itsekseni, miten ihmiset eivät osaa enää tehdä ruokaa ja syövät mieluummin eineksiä kuin opettelevat kokkaamaan! Aika monessa lapsiperheessä varmasti ruoan sisällöllä ja euroillakin on merkitystä.

  Itse en ole pienenä suostunut syömään valmisruokia,joten äidille ja isälle ei hirveästi ole jäänyt vaihtoehtoja. Minun onnekseni.

  VastaaPoista
 4. mä olen kanssa huomannut että jos edes vähän suunnittelee, niin ruoanlaitto EI vie paljoa aikaa eikä voimia. Toisaalta täytyy muistaa että jos ei ole rutiinia kokkailusta, niin varmasti tuntuu hankalalta miettiä että mitä sitä laittaisi ja mitä sitä varten tarttee olla ja jos jotain ei ole, niin millä sen voisi korvata.

  Hauskana esimerkkinä voin kertoa kuinka serkkuni joka sai itkuisen puhelun kälyltään. Käly oli ekaa kertaa laittamassa hienoa ruokaa vastavihitylle miehelleen ja appivanhemmilleen, eikä ohjeessa mainittu liivate meinannut sulaa veteen sitten millään, eikä todellakaan hyytelöinyt yhtään mitään. Serkku polki hiki päässä paikalle totemaan että mansikkahyytelössä killuvat vihreät lehdet ovat laakerinlehtiä, ei liivatteen lehtiä... Jos lukasee pussin päältä vähän väärin niin sitä ei ehkä heti huomaa kun ei tiedä miltä sen tuotteen pitäisi näyttää :-D

  VastaaPoista
 5. Ha haa.. on sitä itsekin tullut mokailtua, mutta kantapään kautta oppii. Sitäkin mietin, että kai näillä "nykynuorilla" on kotitalous vielä yläasteen alussa pakollinen. Hope so.

  Moni kotiäiti vääntää lapsille kerralla isoja ruokia valmiiksi, ettei tarvitse joka iltaa köökissä viettää. Mutta näin se vaan on, että aika on kaikilla kortilla ja minäkin ehdin yhtä ja toista, jos ruokaa ei tarvitse itse laittaa. Tosin olen siinäkin mielessä onnellinen, että mies tekee suurimman osan ruoasta (huolimatta siitä, että olen koulutukseltani kokki) ja sillä välin meikä vääntää muita kotihommia. Hattua täytyy nostaa kaikille äideille, jotka tekevät ruoan itse perheelleen. Toivottavasti aika ajoittain lasten ja puolison avustuksellakin.

  VastaaPoista
 6. Joo-o, pienellä viiveellä tuli juttu luettua, mutta kertoo kyllä mielestäni oleellisen. Meillä syödään myös purkkihernekeittoa, mutta pyrin siihen, että lapset saisivat mahdollisimman paljon myös ihan normaalia kotiruokaa.

  Jos pojalta kysyy, ottaako mielummin "äitien valmistamaa" lihaperunasoselaatikkoa vai oman äidin yön yli uunissa hauduttamaa karjalanpaistia, oman äidin tekele voittaa aina. Ja porkkanatkin sujahtavat siinä sivussa suuhun, vaikka poika inhoaa kasviksia. :) Maulla on väliä.

  VastaaPoista

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.