Uusi arkiherkku - teriyakilohi riisillä ja salaatilla

keskiviikko 8. huhtikuuta 2015



Tämän viikon kalaruoaksi suosittelen teriyakilohta, joka valmistuu nopeasti ja maistuu ihanalle! Lohen tilalla voi varmasti käyttää muutakin kalaa, mutta en ole ehtinyt vielä kokkailemaan tätä ruokaa kuin yhden kerran. Jo ensi puraisulta totesin, että syömme tätä ruokaa aina silloin, kun ideat on vähissä. Toistaiseksi eivät ole olleet, mutta salaatinkastiketta olen tehnyt jo useamman kerran piristämään lounassalaattia. Resepti on napattu suoraan Glorian Ruoka&Viini -lehdestä. Kokeile ihmeessä!

Teriyakilohi 4 henkilölle

400 g lohta
1 rkl voita

Riisi

3 dl sushi- tai jasmiiniriisiä
6 dl vettä

Teriyakikastike

1 dl soijaa
vajaa 1 dl sokeria
1 dl sakea tai valkoviiniä
1 tl seesaminsiemeniä
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna

Salaatti

salaattia
kurkkua
tomaattia
1 avokado

Salaatinkastike

1,5 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl soijaa
1 rkl sokeria
1 rkl seesemiöljyä
1 tl dijonsinappia

Lisäksi:
seesaminsiemeniä, tuoretta korianteria, shirachaa

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

Sekoita teriyakikastikkeen ainekset kulhossa ja kaada sen jälkeen paistinpannuun. Keitä, kunnes kastike sakenee ja siirrä kastike syrjään.

Leikkaa lohi neljään osaan ja paista paloja voissa paistinpannulla muutaman minuutin ajan. Lisää teriyakikastike, kiehauta ja laske lämpöä. Kypsennä kaloja 5-7 minuuttia, käännä kalat puolessa välissä. Valele kaloja kastikkeella.

Sekoita salaatinkastikeainekset keskenään. Kokoa salaatti lautaselle ja pirskottele kastiketta päälle.

Pane riisi ja lohi kulhoihin ja lusikoi kastiketta vielä päälle. Ripottele seesaminsiemeniä päälle ja nauti! Jos kaipaat tulisempaa makua, lorauta shirachaa päälle.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.