Caesarsalaatti katkaravuilla tai kanalla

torstai 28. helmikuuta 2013




Viime viikonlopun ruokapainotteisten päivien päätteeksi teki mieli caesarsalaattia, mutta ihmeekseni en löytänytkään ohjetta omasta blogistani. Tässä se nyt tulee, klassikko, joka hurmaa kerta toisensa jälkeen. Caesarsalaatin kehitti ravintoloitsija Caesar Cardini aineksista, joita sattui löytymään kaapista, kun Yhdysvaltain itsenäisyyspäivän juhlinta oli tyhjentänyt ravintolan kaapit vuonna 1824.

Tällä kertaa tein caesarsalaatin katkaravuilla, mutta kana lienee yleisempi vaihtoehto.
Jotta salaatista todella tulee erinomainen, majoneesi ja leipäkrutongit tulee valmistaa itse. Ei kannata oikoa valmistuotteilla. Varo kuitenkin laittamasta salaattiin liikaa majoneesia, jottei salaatti mene aivan mössöksi. Jos teet majoneesin pelkästään tähän salaattiin, annokseen riittää puolet majoneesin ainesmääristä. Caesarsalaatista on tehty monenlaisia versioita: ossassa parmesan raastetaan majoneesin joukkoon ja osassa parmesan vuollaan salaatin päälle. Makuasia, molempi parempi.

Ellei huomenna olisi jo menot sovittuna, voisin syödä tätä vielä työviikon päätteeksikin. Mukavaa viikonloppua! Täällä tosin painetaan huominen vielä täysillä töissä.

Caesarsalaatti katkaravuilla tai kanalla 2-3 annosta nälän mukaan

2-4- viipaletta vaaleaa leipää kuutioituna (vanha patonki tai leipä käy enemmän kuin hyvin)
voita paistamiseen
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

  • paista leipäkuutiot voi-valkosipuliseoksessa rapeiksi
  • nosta leipäkuutiot talouspaperin päälle, jotta niistä irtoaa ylimääräinen rasva pois. Toki tämän vaiheen voi jättää tekemättäkin.

2 keltuaista
1 rkl sinappia
suolaa, pippuria
2 rkl viinietikkaa
3-4 dl öljyä
5-8 anjovisfileetä
loraus Worcesterhire -kastiketta

  • sekoita keltuaiset, suola, pippuri, sinappia ja puolet viinietikasta sekaisin
  • lisää öljy tipottain ja vatkaa seosta koko ajan
  • hetken kuluttua seos alkaa paksuuntua, jonka jälkeen öljyä voi lisätä hieman enemmän kerrallaan
  • lisää loppu viinietikka, anjovikset ja Worcesterhire
  • tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita

2 punttia romainesalaattia (suosi juuri tätä tai jotain muuta paksuhkoa salaattia)
parmesaania lastuina
1 pss MSC-merkittyjä katkarapuja tai 2-3 dl paistettuja kanakuutioita

  • sekoita salaatti ja osa majoneesista sekaisin kulhossa
  • lisää katkaravut ja leipäkuutiot
  • vuole päälle vielä parmesanlastuja ja tarjoile hyvän valkoviini kera







Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.