Punajuurisalaattia sinihomejuustolla

maanantai 11. helmikuuta 2013


Punajuuri on perin suomalainen juures, mutta näin vain törmäsin siihen espanjalaisessa keittokirjassa. Kyseessä ei kuitenkaan ole espanjalainen resepti, mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen varsinkin talvi-aikaan, kun vihreä salaatti ei ole parhaimmillaan. Punajuuriin tulee sherryviinietikkaa, mutta sen voi korvata esim. puna- tai valkoviinietikalla tai sitruunalla. Älä kuitenkaan säikähdä etikkaa, salaatin maku on aivan muuta kuin purkkipunajuuren.

Punajuurisalaattia sinihomejuustolla

2-3 keitettyä punajuurta
1-2 tl tuoretta tai kuivattua rakuunaa
loraus oliiviöljyä
0,5-1 tl sherryviinietikkaa
suolaa, mustapippuria
50 g sinihomejuustoa (Roquefort, Gorgonzola, Valdeón)

  • kuori punajuuret, leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi ja nosta kulhoon
  • kaada päälle oliiviöljyä ja mausta sherryviinietikalla, suolalla, pippurilla ja rakuunalla
  • sekoita hyvin ja nosta punajuuret tarjoiluastiaan
  • murustele sinihomejuusto päälle

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.