Punajuuri on perin suomalainen juures, mutta näin vain törmäsin siihen espanjalaisessa keittokirjassa. Kyseessä ei kuitenkaan ole espanjalainen resepti, mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen varsinkin talvi-aikaan, kun vihreä salaatti ei ole parhaimmillaan. Punajuuriin tulee sherryviinietikkaa, mutta sen voi korvata esim. puna- tai valkoviinietikalla tai sitruunalla. Älä kuitenkaan säikähdä etikkaa, salaatin maku on aivan muuta kuin purkkipunajuuren.
Punajuurisalaattia sinihomejuustolla
2-3 keitettyä punajuurta
1-2 tl tuoretta tai kuivattua rakuunaa
loraus oliiviöljyä
0,5-1 tl sherryviinietikkaa
suolaa, mustapippuria
50 g sinihomejuustoa (Roquefort, Gorgonzola, Valdeón)
- kuori punajuuret, leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi ja nosta kulhoon
- kaada päälle oliiviöljyä ja mausta sherryviinietikalla, suolalla, pippurilla ja rakuunalla
- sekoita hyvin ja nosta punajuuret tarjoiluastiaan
- murustele sinihomejuusto päälle
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.