Kalkkunapiiras
voitaikinaa
öljyä paistamiseen
100 g paloiteltuja herkkusieniä (muutkin sienet käyvät)
1-2 dl tai 1 pss pakasteherneitä
2-3 dl kanalientä
1 iso sipuli viipaloituna
2 dl kypsää kalkkunaa / kinkkua /
suolaa, mustapippuria
tuoretta tai kuivattua rakuunaa/persiljaa/timjamia
(1 prk ranskankermaa)
1 muna voiteluun
seesaminsiemeniä / auringonkukansiemeniä koristeluun
- ota voitaikinaa sulamaan sen mukaan, millaiseen uunivuokaan teet paistoksen. Voitaikinasta tulee piiraan kansi.
- kuullota sipuleita öljyssä, kunnes ne pehmenevät
- lisää sienet ja paista, kunnes neste on haihtunut niistä
- lisää muut raaka-aineet ja mausteet joukkoon
- anna seoksen hautua hetken aikaa pannulla ja tarkista maku
- kaada täyte voideltuun uunivuokaan
- kaaviloi voitaikina vuoan kanneksi ja voitele se munalla
- ripottele päälle seesaminsiemeniä ja paista piirasta 20-30 minuuttia 200 asteessa tai kunnes piiras on kauniin ruskea
- tarjoa piiras sellaisenaan tai vihreän salaatin kera
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.