Aamiaispöytään eksyvä mysli on mielestäni parasta itse tehtynä, koska silloin tietää, mitä se tarkalleen ottaen sisältää. Tällä kertaa tein myslin seuraavista aineksista:
- ruishiutaleita
- pellavansiemeniä
- pellavarouhetta
- seesaminsiemeniä
- saksanpähkinöitä
- pistaasipähkinöitä
- kookoshiutaleita
- kanelia
- rusinoita (kuivattuja hedelmiä, mustikoita, karpaloita)
- öljyä (EI oliiviöljyä)
- hunajaa
- yhdistä kuivat aineet keskenään (rusinoita lukuun ottamatta)
- jos sinulla ei ole juoksevaa hunajaa, kannattaa laittaa hunaja ja öljy keskenään kattilaan ja kuumentaa sitä hieman, näin saat sekoitettua ne helpommin hiutaleiden ja pähkinöiden joukkoon
- levitä mysliseos leivinpaperin päälle pellille ja nosta uuniin 200 asteeseen
- paahda mysliä 15-30 minuuttia ja sekoita sitä välillä
- mysli on paahtunut tarpeeksi, kun se muuttaa väriään kauniin ruskeaksi ja kun keittiössä tuoksuu paahtunut pähkinä
- lisää myslin joukkoon vielä rusinat (kuivatut mustikat, karpalot, hedelmät)
- säilytä mysli tiiviissä purkissa
Ainesten määrän voit itse soveltaa. Mitä vähemmän laitat hiutaleita, sitä pähkinäisempää myslistä tulee. Ja päinvastoin. Ja jos sinulla on jokin kaunis purkki, johon ajattelit myslin laittaa, tee mysliä sen verran. Älä siis tee mysliä suotta liikaa, jos et käytä sitä säännöllisesti. Täältä löydät pari muutakin ohjetta myslin tekemiseen.
Kerro toki, jos sinulta löytyy huippuresepti, jota voisin testailla ensi kerralla!
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.