Itse tehty mysli

sunnuntai 29. tammikuuta 2012




Aamiainen on viikonlopun parhaimpia asioita, koska näinä parina päivänä saa kaikessa rauhassa istua pöydän ääressä ja lukea lehtiä ja kirjoja. Siinä sivussa tulee nautiskeltua puurosta, jogurtista, smootheista leivästä, letuista, kahvista, teestä, tuoremehusta, kananmunista, hedelmistä, marjoista jne. Syön toki viikollakin aamiaisen, mutta vasta päästyäni töihin, sillä minun täytyy olla hereillä jonkin aikaa ennen kuin saan nielaistua kurkusta jotakin alas. Tänäkin aamuna ehdin nautiskella omasta hetkestäni miehen vielä nukkuessa, joten aamiaiselle on hänen herättyään jo tilausta. Toisinaan aamiainen tulee syötyä sängyssäkin, jos päivä alkaa leffan katsomisella. 

Aamiaispöytään eksyvä mysli on mielestäni parasta itse tehtynä, koska silloin tietää, mitä se tarkalleen ottaen sisältää. Tällä kertaa tein myslin seuraavista aineksista:
  • ruishiutaleita
  • pellavansiemeniä
  • pellavarouhetta
  • seesaminsiemeniä
  • saksanpähkinöitä
  • pistaasipähkinöitä
  • kookoshiutaleita
  • kanelia
  • rusinoita (kuivattuja hedelmiä, mustikoita, karpaloita)
  • öljyä (EI oliiviöljyä)
  • hunajaa
  1. yhdistä kuivat aineet keskenään (rusinoita lukuun ottamatta)
  2. jos sinulla ei ole juoksevaa hunajaa, kannattaa laittaa hunaja ja öljy keskenään kattilaan ja kuumentaa sitä hieman, näin saat sekoitettua ne helpommin hiutaleiden ja pähkinöiden joukkoon
  3. levitä mysliseos leivinpaperin päälle pellille ja nosta uuniin 200 asteeseen
  4. paahda mysliä 15-30 minuuttia ja sekoita sitä välillä
  5. mysli on paahtunut tarpeeksi, kun se muuttaa väriään kauniin ruskeaksi ja kun keittiössä tuoksuu paahtunut pähkinä
  6. lisää myslin joukkoon vielä rusinat (kuivatut mustikat, karpalot, hedelmät)
  7. säilytä mysli tiiviissä purkissa

Ainesten määrän voit itse soveltaa. Mitä vähemmän laitat hiutaleita, sitä pähkinäisempää myslistä tulee. Ja päinvastoin. Ja jos sinulla on jokin kaunis purkki, johon ajattelit myslin laittaa, tee mysliä sen verran. Älä siis tee mysliä suotta liikaa, jos et käytä sitä säännöllisesti.  Täältä löydät pari muutakin ohjetta myslin tekemiseen. 

Kerro toki, jos sinulta löytyy huippuresepti, jota voisin testailla ensi kerralla!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.