Pinaatti-perunapihvit
500 jauhoisia perunoita kuorittuina ja paloiteltuina
suolaa, mustapippuria
kasvisöljyä paistamiseen
200 g tuoretta pinaattia tai 2 pss pakastepinaattia
2 tl mustia sinapinsiemeniä
1 tl jeeran eli juustokuminan siemeniä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl cayennepippuria
vehnäjauhoja pihvien pinnalle (muutkin jauhot käyvät)
Kurkkuraita
1 kurkku kuorittuna ja raastettuna
3-5 dl maustamatonta jogurttia
0,5-1 tl juustokuminan siemeniä
(ripaus sokeria)
- keitä perunat reilusti suolatussa vedessä kypsiksi
- valuta perunat hyvin ja laske kattila takaisin liedelle hetkeksi, jotta perunat kuivahtavat hieman
- survo perunat sileäksi soseeksi, mausta suolalla ja mustapippurilla ja jätä jäähtymään
- tee seuraavaksi kurkkuraita ja puristele kurkkuraasteesta ylimääräinen neste pois
- yhdistä kurkku, jogurtti ja juustokumina keskenään ja nosta raita jääkaappiin odottamaan ruokailua (sokerin voi jättää pois)
- kuumenna öljyä pannulla ja lisää sinapin ja jeeran siemenet, kuullota kunnes siemenet alkavat sihistä
- nostele pinaatti pannulle ja paista hetken aikaa
- kaada seos perunoiden joukkoon ja mausta massa cayennepippurilla
- lisää tarvittaessa vielä suolaa ja mustapippuria
- muotoile taikinasta pihvejä ja sirottele vehnäjauhoja kevyesti pihvin molemmille puolille
- kuumenna öljyä pannussa ja paista pihvit molemmin puolin kullanruskeiksi
- anna ensimmäisen puolen paistua kaikessa rauhassa ennen kääntämistä, jotta pihvi pysyy kasassa
- valuta pihvit talouspaperin päällä
- tarjoile pihvit kurkkuraidan kanssa
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.