Intialaiset pinaatti-perunapihvit

perjantai 27. tammikuuta 2012

Aijai, nyt on sellainen herkku tarjolla, että näitä voisin syödä uudestaan ihan lähiaikoina. Kyseessä on aloo tiki- nimiset kasvispihvit, joita nautiskelimme curry-ohraton, tamarindin ja raidan kanssa. Ohje on bongattu Gordon Ramsayn Maailma keittiöstä -kirjasta.



Pinaatti-perunapihvit

500 jauhoisia perunoita kuorittuina ja paloiteltuina
suolaa, mustapippuria
kasvisöljyä paistamiseen
200 g tuoretta pinaattia tai 2 pss pakastepinaattia
2 tl mustia sinapinsiemeniä
1 tl jeeran eli juustokuminan siemeniä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl cayennepippuria
vehnäjauhoja pihvien pinnalle (muutkin jauhot käyvät)

Kurkkuraita

1 kurkku kuorittuna ja raastettuna
3-5 dl maustamatonta jogurttia
0,5-1 tl juustokuminan siemeniä
(ripaus sokeria)

  • keitä perunat reilusti suolatussa vedessä kypsiksi 
  • valuta perunat hyvin ja laske kattila takaisin liedelle hetkeksi, jotta perunat kuivahtavat hieman
  • survo perunat sileäksi soseeksi, mausta suolalla ja mustapippurilla ja jätä jäähtymään
  • tee seuraavaksi kurkkuraita ja puristele kurkkuraasteesta ylimääräinen neste pois
  • yhdistä kurkku, jogurtti ja juustokumina keskenään ja nosta raita jääkaappiin odottamaan ruokailua (sokerin voi jättää pois)
  • kuumenna öljyä pannulla ja lisää sinapin ja jeeran siemenet, kuullota kunnes siemenet alkavat sihistä
  • nostele pinaatti pannulle ja paista hetken aikaa
  • kaada seos perunoiden joukkoon ja mausta massa cayennepippurilla
  • lisää tarvittaessa vielä suolaa ja mustapippuria
  • muotoile taikinasta pihvejä ja sirottele vehnäjauhoja kevyesti pihvin molemmille puolille
  • kuumenna öljyä pannussa ja paista pihvit molemmin puolin kullanruskeiksi
  • anna ensimmäisen puolen paistua kaikessa rauhassa ennen kääntämistä, jotta pihvi pysyy kasassa
  • valuta pihvit talouspaperin päällä 
  • tarjoile pihvit kurkkuraidan kanssa


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.