Juuresstruudeli

sunnuntai 1. tammikuuta 2012


Tammikuu alkaa tässä kodissa kasvispainotteisesti. Mitään lihakieltoa ei edelleenkään ole, mutta lihaa saa syödä nyt kuukauden ajan korkeintaan kerran viikossa. Jos kaapissa on vielä joulun jäänteenä lanttua ja torttutaikinaa, tässä olisi piiraan ohje, johon ne uppoavat helposti. Juurespiiraan voi syödä sellaisenaan tai tarjota paistetun kalan tai lihan kanssa. Alkuperäisessä ohjeessa piiras oli tehty struudelin muotoon (kääretortun tapaan rullalle), mutta itse heitin täytteen vain taikinalevyjen väliin.

Juuresstruudeli

1 porkkana ohueksi viipaloituna
1 peruna ohueksi viipaloituna
1 lanttu ohueksi viipaloituna
1 valkosipulinkynsi murskattuna
pari kaalinlehteä pieninä suikaleina
kourallinen persiljaa hienonnettuna
kourallinen ruohosipulia hienonnettuna
100 g vuohenjuustoa murusteltuna
suolaa, mustapippuria
voitaikinaa
1 muna voiteluun
mustia seesaminsiemeniä koristeluun

  • keitä kasviksia viitisen minuuttia suolavedessä
  • valuta ja siirrä kasvikset kulhoon
  • lisää osa yrteistä ja mausteet joukkoon
  • tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää
  • kaulitse voitaikina ohueksi levyksi 
  • ripottele päälle persiljaa, ruohosipulia ja vuohenjuustoa
  • asettele kasvikset päälle, jätä levyn molemmista reunoista 1-2 sentin levyinen kaistele paljaaksi
  • voitele reunat kananmunalla
  • kieritä taikina rullalle ja nipistä saumakohdat tiukasti kiinni
  • jos käytät valmiita voitaikinalevyjä, nosta toinen levy päälle ja painele reunat haarukalla kiinni
  • voitele taikinanpinta kananmunalla
  • ripottele seesaminsiemenet päälle
  • paista 210 asteessa noin 25-30 minuuttia

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.