Munakoisoa taatelikastikkeessa ja ruusuista riisiä

perjantai 13. tammikuuta 2012


Keittiöstä löytyy keittokirjoja vaikka kuinka paljon, mutta jotenkin puhtaasti kasvisruokien kanssa on lyönyt aivan tyhjää ideoiden suhteen. Olemassa olevista kirjoista ei ole oikein löytynyt uutta ja mielenkiintoista, joten suuntasimme kirjaston valikoimaa katselemaan. Mukaan tarttui mm. Maailman parhaat kasvisruoat, jonka ovat kirjoittaneet maailmaa nähneet Chris ja Carolyn Caldicott. Kokeiluun on päässyt vasta tämä Omanista tuleva munakoisoruoka. Kirjassa on ruokia ympäri maailman: Lähi-idästä, Afrikasta, Intiasta, Nepalista, Aasiasta ja Latinalaisesta Amerikasta. Osa ruoista on sellaisia, joihin alun perin on kuulunut lihaa ja se on mainittu kyseisissä ohjeissa. Lupaavalta vaikuttaa, joten eiköhän tässä päästä maistelemaan vielä monia uusia ruokia.

Munakoisoa taatelikastikkeessa 4-6 henkilölle

4 rkl öljyä
3 punasipulia ohuiksi viipaleiksi leikattuna
0,5 kg munakoisoa kuutioituna
suolaa
1 tl jauhettua kanelia
0,5 tl jauhettua inkivääriä
2,5 dl kasvislientä
150 g kuivattuja taateleita
1 sitruunan mehu
1 rkl ruusuvettä

  • kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi
  • lisää munakoisopalat ja ripottele suolaa niiden päälle
  • ruskista munakoisoja ja lisää mausteet
  • lisää kasvisliemi ja hauduta 10 minuuttia
  • soseuta taatelit, sitruunamehu ja ruusuvesi ja lisää vielä vettä sen verran, että saat sakean tahnan aikaiseksi
  • yhdistä taatelitahna mukoisoon, sekoita ja tarjoa ruusuisen riisin kanssa

Ruusuinen riisi 4-6 annosta

30 g voita
60 g kokonaisia pistaasipähkinöitä
125 g rusinoita
125 g kokonaisia manteleita
30 g kuivattuja aprikooseja pilkottuna
0,5 kg riisiä
0,5 tl jauhettua kardemummaa
4 tl ruusuvettä
1 appelsiinin raastettu kuori
  • sulata voi kattilassa ja ruskista pähkinät ja mantelit
  • lisää rusinat ja aprikoosit
  • pidä seos lämpimänä miedolla lämmöllä
  • keitä riisi juuri ja juuri kypsäksi ohjeen mukaan
  • valuta riisi ja ripottele päälle kardemummaa
  • lisää riisiin hedelmäseos ennen tarjoilua 
  • pirskota päälle ruusuvettä ja ripottele appelsiininkuori päälle

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.