Loppiaiseksi helppoa kuhaa

tiistai 3. tammikuuta 2012


Nyt ei ruoanlaitto juuri helpommaksi tule! Mies bongasi Antti Vahteran ja Visa Numen kirjoittamasta Hyvän maun rajoilla- teoksesta ohjeen ja tämäkin ruoka oli pakko jakaa kanssanne. Jälleen kerran tuli todistettua, miten hyvin seesaminsiemenet sopivat kalan kylkeen. Näin kävi aikoinaan myös hauen kanssa. Ohje on niin hyvä, että jos kuhafileet ovat pieniä, suosittelen niitä ostamaan saman tien useamman, ettei ruokailijoille jää nälkä. 


Seesaminsiemenillä kuorrutettua kuhaa ja selleripyrettä


4 ruodotonta kuhafilettä
1 dl seesaminsiemeniä
100 g voita
2 rkl seesamiöljyä
100 g kuorittua perunaa kuutioituna
300 g kuorittua selleriä kuutioituna
50 g paahdettuja mantelilastuja
1 dl hienonnettua persiljaa
1 dl hienonnettua ruohosipulia
suolaa, mustapippuria

  • keitä perunat ja sellerit vedessä kypsiksi
  • kaada vesi pois ja anna niiden kuivahtaa
  • lisää pehmeä voi ja yrtit, sekoita tasaiseksi
  • siirrä pyre syrjään odottamaan kalan valmistumista
  • sulata hieman voita kattilassa ja kaada loraus seesamiöljyä mukaan
  • mausta kalat vatsapuolelta ja nosta uunipellille nahka ylöspäin
  • sivele kalan pintaan seesamiöljyllä maustettua voita
  • ripottele kalojen pintaan runsaasi seesaminsiemeniä ja paista muutama minuutti 220-asteisessa uunissa grillivastuksien alla
  • lämmitä selleripyre sopivaksi
  • nosta pyrettä lautasen keskelle kalan pediksi ja ripottele päälle mantelilastuja
  • nosta kuhat pyreen päälle
  • lusikoi maustettua voikastiketta annoksen päälle ja tarjoile hyvän valkoviinin kera

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.