Vuosi 2011

lauantai 31. joulukuuta 2011

Olen kuullut monen sanovan, ettei heidän vuoteensa ole kuulunut mitään sen ihmeempiä. Ettei juuri mitään ole tapahtunut. Ups, olen tainnut itsekin joskus todeta niin. En sano enää, sillä vuosi 2011 on ollut täynnä tapahtumia, pieniä ja isoja. Selasin äsken kuluneen vuoden valokuvia hymy huulilla, sillä niin paljon ihania asioita tapahtui. Nimenomaan ihania, näin tyttömäisesti se vain on todettava. Yksi asia on ollut ylitse muiden, mutta aloitan nyt kuitenkin alkuvuodesta.

Haikeudella muistelen viime talvea, jolloin lunta oli liiaksi asti. Mutta olihan se ihanaa!


Alkuvuodesta sai myös alkunsa keittiöremontti, jota olimme jo ehtineet odottaa tovin. Ilman keittiötä oli kammottavaa, sillä koko koti oli ylösalaisin ja ravintoloiden valikoimat alkoivat kyllästyttää. Samaan aikaan meillä oli myös vanhempien koirakin hoidossa. Huh. Mutta lopputuloksesta tuli loistava!Keittiöremontin jälkeen suuntasimme Firenzeen lomailemaan ja nauttimaan italialaisen keittiön anneista. 


Jos kuluneesta vuodesta on jäänyt mieleen tapahtumia ja matkoja, yhtä lailla tietyt reseptit tulivat ja hurmasivat minut täysin. Näin kävi myös tämän hillittömän haukireseptin kanssa!


Vuoden kovin kohokohta on eittämättä ollut siirtolapuutarhamökin ostaminen. Vihdoin pääsin mieheni kanssa  kaivamaan sormet multaan ja aloittamaan kukkapenkkien ja kasvimaan rakentamisen. Olen puhunut mökistä koko sen ajan, minkä olemme olleet yhdessä, mutta näin vain mieskin menetti heti sydämensä kaupunkimökille. Vaikka pääsimme nautiskelemaan oman maan tuotoksista jo ensimmäisenä kesänä, taival on vasta alussa ja ensi kesänä odottavat uudet projektit. 


Kun kaupunkikodissa on valkoista, mustaa ja keltaista, mökin sisustuksesta muodostui vastapainoksi yllättävän hempeä ja romanttinen. Inhokkini vaaleanpunainenkin pääsi mukaan tietyissä sävyissä.Kesän suurimpia herkkujani olivat friteeratut kesäkurpitsankukat ja salvianlehdet sekä grillattu purjo
Asuimme mökillä koko vuoden ja aika jaksotti vuotta erinomaisesti. Monille ystävillemme on tullut yllätyksenä se, ettemme ostaneetkaan kaatumaisillaan olevaa mökkiä. Tämän päivän siirtolapuutarhassa voi siis olla lattialämmitys, sisävessa, sauna ja juokseva vesi. =)Loppukesästä palasimme kaupunkikotiin ja suuntasimme ajatukset jo hiljalleen kodin uudistamiseen. Mies kokkaili ruokia, joita mökillä ei tullut tehtyä ja minä väänsin jos jonkinlaisia hilloja. Syksymmällä törmäsin mahtavaa ohjeeseen ja  testasin tätä omena-pähkinäpiirakkaa, jota ei tarvitse kypsentää lainkaan uunissa. Täydellinen hittituote ja koska tarvittavat ainekset löytyvät kaapista, vuoden 2012 voisi aloittaa tekemällä tätä herkkua!


Vuosi 2011 on kaiken kaikkiaan ollut vauhdikas, piristävä ja innostava. Kiireinenkin toisinaan. Haasteita ja muutoksia täynnä. Ensi vuodesta tuskin tulee samanlainen, mutta varmastikin yhtä vaihteleva. Huomenna on uusi päivä - uusi vuosi!

Tähtihetkiä teille kaikille!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.