Palsternakkakakku

perjantai 9. joulukuuta 2011


Olen tehnyt monta kertaa kaikille tuttua porkkanakakkua. Olen valmistanut kakkua myös kesäkurpitsasta, mutta koskaan ei mieleeni ole tullut, että kakun voisi pyöräyttää palsternakastakin. Kiitos tästä kuuluu Tsajut-blogille, josta tämän idean luin! Vertasin ohjetta omaan porkkanakakkuuni ja tein kakun varioiden molempia ohjeita. Täytyy kyllä sanoa, että palsternakka pesee porkkanan tässä kohti mennen tullen! Kakun sijaan taikinasta voi tehdä myös pienempiä cupcakeja.

Makoisaa viikonloppua!

Palsternakkakakku
Pohja:
6-8 dl palsternakkaa raastettuna
1 ½-2 dl rypsiöljyä
4 munaa
3 dl ruokosokeria
1 rkl hunajaa
5 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
3 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl jauhettua inkivääriä
2 dl pähkinä- tai mantelirouhetta tai kookoshiutaleita

  • sekoita aineet keskenään ja paista kakkua 180 asteessa 50-60 minuuttia

Kuorrutus:
100 g tuorejuustoa
225 g (½ pkt) tomusokeria
1-2 rkl pehmeää voita
1 tl vaniljasokeria
pähkinärouhetta

  • sekoita ainekset keskenään tasaiseksi tahnaksi
  • kun kakku on jäähtynyt, levitä kuorrutus päälle ja koristele pähkinöillä.

P.S. Tsajutilta löytyi myös loistava puolukkaglögin ohje. Tein glögiä saman tien kaksinkertaisen annoksen ja laitoin puolukoiden joukkoon myös karpaloita. 



Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.