Palsternakkagnocchit

sunnuntai 11. joulukuuta 2011


Nämä pienet palleroiset ovat yksinkertaisuudessaan herkullisia. Kyseessä ovat palsternakkagnocchit, joiden ohjeen bongasin Glorian Ruoka & Viini-lehdestä 6/2011. Kun mies vielä kaiken lisäksi tykkää näperrellä kaikenlaista pientä, mikäs näistä nautiskellessa!
Gnocchien ohje on aika suuri, puolesta taikinasta riittää helposti neljän henkilön alkuruokaan. Bon áppetit!

Palsternakka-omenagnocchit ja kirvelipesto

500 g palsternakkaa kuorittuna ja paloiteltuna
1 omena kuorittuna ja paloiteltuna
3 kananmunaa
2 dl hienoksi raastettua juustoa (cheddar, parmesan)
1 rkl rosmariinia hienonnettuna
8-10 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
mustapippuria
***
50 g voita
kirvelipestoa (ohje alla)
sitruunan mehua
  • keitä palsternakat kannen alla lähes kypsäksi, 10-15 minuuttia
  • lisää omena kypsymisen loppuvaiheessa
  • valuta palsternakat ja omena
  • siirrä ne kulhoon ja soseuta
  • lisää munat, juustoraaste, suola, mustapippuri ja rosmariini
  • lisää jauhoja, kunnes taikina tuntuu jämäkältä eikä se enää tartu kulhon reunoihin
  • maista taikinaa ja lisää mausteita tarvittaessa
  • kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja pyörittele se noin 2 cm:n paksuisiki rulliksi
  • leikkaa rullat vinottain 1cm:n levyisiksi viipaleiksi
  • paina halutessasi gnoccheihin koristejäljet haarukalla
  • kiehauta suuri kattilallinen vettä ja mauste se suolalla
  • keitä gnocchit useammassa erässä
  • gnocchit ovat kypsiä, kun ne nousevat pintaan (keittoaika on noin 5-6 minuuttia)
  • nosta gnocchit reikäkauhalla puhtaan keittiöpyyhkeen päälle
  • kuumenna voi pannussa ja ruskista gnocchit kauniin ruskeiksi juuri ennen tarjoilua
  • tarjoa kirvelipeston kanssa ja purista halutessasi vielä sitruunaa mausteeksi

Kirvelipesto


0,5 dl manteleita
1 valkosipulinkynsi
1 ruukku kirveliä
1 dl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
1-2 tl sitruunan mehua

  • paahda mantelit kuumassa, kuivassa paistinpannussa kauniin ruskeiksi ja siirrä ne tehosekoittimeen
  • lisää valkosipuli ja kirveli, sekoita tasaiseksi
  • lisää öljy, suola, mustapippuri ja sitruunan mehu
  • soseuta tasaiseksi ja tarkista maku
  • lisää tarvittaessa lisää sitruunaa tai suolaa


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.