Palsternakkagnocchit kirvelipestolla

sunnuntai 11. joulukuuta 2011


Nämä pienet palleroiset ovat yksinkertaisuudessaan herkullisia. Kyseessä ovat palsternakkagnocchit, joiden ohjeen bongasin Glorian Ruoka & Viini-lehdestä 6/2011. Kun mies vielä kaiken lisäksi tykkää näperrellä kaikenlaista pientä, mikäs näistä nautiskellessa!
Gnocchien ohje on aika suuri, puolesta taikinasta riittää helposti neljän henkilön alkuruokaan. Bon áppetit!

Palsternakka-omenagnocchit ja kirvelipesto

500 g palsternakkaa kuorittuna ja paloiteltuna
1 omena kuorittuna ja paloiteltuna
3 kananmunaa
2 dl hienoksi raastettua juustoa (cheddar, parmesan)
1 rkl rosmariinia hienonnettuna
8-10 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
mustapippuria
***
50 g voita
kirvelipestoa (ohje alla)
sitruunan mehua

Keitä palsternakat kannen alla lähes kypsäksi, 10-15 minuuttia. Lisää omena kypsymisen loppuvaiheessa. Valuta palsternakat ja omena, siirrä ne kulhoon ja soseuta.

Lisää munat, juustoraaste, suola, mustapippuri ja rosmariini. Lisää jauhoja, kunnes taikina tuntuu jämäkältä eikä se enää tartu kulhon reunoihin. Maista taikinaa ja lisää mausteita tarvittaessa.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja pyörittele se noin 2 cm:n paksuisiki rulliksi. Leikkaa rullat vinottain 1cm:n levyisiksi viipaleiksi. Paina halutessasi gnoccheihin koristejäljet haarukalla.

Kiehauta suuri kattilallinen vettä ja mauste se suolalla. Keitä gnocchit useammassa erässä, ne ovat kypsiä, kun nousevat pintaan (keittoaika on noin 5-6 minuuttia). Nosta gnocchit reikäkauhalla puhtaan keittiöpyyhkeen tai leivinpaperin päälle.

Kuumenna voi pannussa ja ruskista gnocchit kauniin ruskeiksi juuri ennen tarjoilua. Tarjoa kirvelipeston kanssa ja purista halutessasi vielä sitruunaa mausteeksi.


Kirvelipesto

0,5 dl manteleita
1 valkosipulinkynsi
1 ruukku kirveliä
1 dl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
1-2 tl sitruunan mehua

Paahda mantelit kuumassa, kuivassa paistinpannussa kauniin ruskeiksi ja siirrä ne tehosekoittimeen. Lisää valkosipuli ja kirveli, sekoita tasaiseksi. Lisää öljy, suola, mustapippuri ja sitruunan mehu. Soseuta tasaiseksi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa lisää sitruunaa tai suolaa.



Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.