Keksejä, keksejä

keskiviikko 21. joulukuuta 2011


Tänäkin jouluna olen leiponut samoja keksejä kuin viime vuonna.  Kanelisydämet ja mantelitähdet ovat säilyttäneet sijansa, koska ovat hyvin simppeleitä ja yksinkertaisia leipoa enkä itse asiassa välitä mistään turhan makeasta herkusta. Näiden lisäksi väännän joka joulu lusikkaleipiä, koska äitini pitää niistä ja marenkeja, koska ystäväni ja anoppini  ovat hulluina niihin. Perinteeksi on jo muodostunut myös ranskalaisen jouluhalon leipominen, mutta tänä vuonna se jää väliin. Tässä kohti ajattelin siis luistaa ja ostaa italialaisen panettonen - herkkua sekin! Josko ensi jouluksi keksisi jotain uutta! Vai lasketaanko itsetehdyt koiran keksit sellaisiksi?

Lusikkaleivät (noin 20-40 kpl)

200 g voita
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl hirvensarvisuolaa (saa apteekista)
3 dl vehnäjauhoja

**
omenahilloa
sokeria

  • sulata voi kattilassa ja kuumenna sitä, kunnes se hiukan ruskistuu
  • jäähdytä voi lähes kylmäksi
  • vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
  • lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon
  • painele taikinaa teelusikan pesään ja liu´uta varovasti pois
  • siirrä keksisoikiot leivinpaperin päälle ja paista 175 asteessa 12-15 minuuttia
  • anna keksien jäähtyä hieman
  • levitä yhdelle keksille omenahilloa ja paina toinen keksi vasten sitä
  • kierittele keksit vielä sokerissa
  • säilytä lusikkaleivät hyvin peitettynä tai kannellisessa astiassa, jotteivat ne kuiva







Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.