Viinissä ja valkosipulissa marinoidut porsaankyljykset neljälle henkilölle
5 valkosipulinkynttä murskattuna
2 cm:n pala tuoretta inkivääriä kuorittuna ja hienonnettuna
1 punasipuli hienonnettuna
2 dl punaviiniä
2 rkl hunajaa
2 rkl soijakastiketta
1 rkl tomaattipyrettä
1 rkl sokeria
suolaa, mustapippuria
***
1 rkl kasvisöljyä
1½-2 kg porsaankyljyksiä
- hienonna sipulit, inkivääri ja viini tasaiseksi seokseksi esim. sauvasekoittimella
- lisää loput ainekset ja sekoita uudestaan
- hiero seos kyljyksiin ja jätä marinoitumaan yön yli
- kuumenna uuni 160 asteeseen
- öljyä vuoka ja lisää kyljykset vuokaan yhtenä kerroksena
- paista puolisen tuntia ja käännä kyljykset ympäri
- jatka paistamista toiset puoli tuntia tai kunnes ne ovat kypsiä
- syö sellaisenaann tai tarjoille esim. paistettujen papujen tai sienien kera. Omaan annokseen pääsi edellisen päivän tomaattikastikekin.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.