Marinadi porsaankyljyksille

perjantai 23. syyskuuta 2011




Viinissä ja valkosipulissa marinoidut porsaankyljykset neljälle henkilölle

5 valkosipulinkynttä murskattuna
2 cm:n pala tuoretta inkivääriä kuorittuna ja hienonnettuna
1 punasipuli hienonnettuna
2 dl punaviiniä
2 rkl hunajaa
2 rkl soijakastiketta
1 rkl tomaattipyrettä
1 rkl sokeria
suolaa, mustapippuria
***
1 rkl kasvisöljyä
1½-2 kg porsaankyljyksiä

  • hienonna sipulit, inkivääri ja viini tasaiseksi seokseksi esim. sauvasekoittimella
  • lisää loput ainekset ja sekoita uudestaan
  • hiero seos kyljyksiin ja jätä marinoitumaan yön yli
  • kuumenna uuni 160 asteeseen
  • öljyä vuoka ja lisää kyljykset vuokaan yhtenä kerroksena
  • paista puolisen tuntia ja käännä kyljykset ympäri
  • jatka paistamista toiset puoli tuntia tai kunnes ne ovat kypsiä
  • syö sellaisenaann tai tarjoille esim. paistettujen papujen tai sienien kera. Omaan annokseen pääsi edellisen päivän tomaattikastikekin. 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.