Moni on leiponut porkkana- ja kesäkurpitsakakkua, mutta mitenkäs on punajuuren laita? Itse leivoin pari viikkoa sitten punajuuriversion ensimmäistä kertaa, mutta tuskin sentään viimeistä.
Punajuuri-suklaakakkuun tarvitset:
300 g (2-4 kpl) punajuurta
350 g tummaa suklaata (70% kaakaota)
450 g pehmeää tofua (Silken tofu)
1,5 dl ruokosokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5-1 tl kanelia
0,5 tl jauhettua kardemummaa
1,5 rkl maissitärkkelystä
(pähkinöitä laitan ensi kerralla ehdottomasti mukaan)
suklaalastuja ja tomusokeria koristeluun
- keitä punajuuret kuorineen, koosta riippuen ne kypsyvät 20-40 minuuttia
- laita irtopohjavuoan ja reunan väliin leivinpaperi, nosta vuoka syrjään
- sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa (jos sinulta sellainen löytyy), sekoita välillä ja nosta jäähtymään
- laita uuniin lämpöä 175 astetta
- kuori ja paloittele punajuuret ja soseuta ne sauvasekoittimella. Soseuta punajuuret aivan tasaiseksi, sillä punajuurikökkäreet kakussa eivät tässä versiossa ole hyvä juttu.
- sekoita tofu, sokerit, mausteet ja maissitärkkelys punajuurisoseeseen
- lisää suklaa punajuuriseokseen
- kaada taikina vuokaan ja paista 30-45 minuutin ajan, kunnes kakku vaikuttaa kiinteältä. Kakku kiinteytyy vielä jäähtyessään
- anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä sen jälkeen jääkaappiin
- ota kakku huoneenlämpöön puoli tuntia ennen tarjoilua
- koristele suklaalastuilla ja tomusokerilla
- makeamman kakun ystäviä suosittelen vatkaamaan kermaa kakun oheen
Perinteisempi punajuurikakku puolestaan valmistuu näillä aineksilla:
3 munaa
3 dl sokeria
2 dl rypsiöljyä
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kanelia
1 tlk ananasmurskaa
300 g punajuuria
2 dl rusinoita
1-2 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä
- sekoita kuivat ainekset keskenään
- valuta ananaksesta liemi pois
- vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi
- lisää puolet öljystä joukkoon ja jatka sekoittamista
- siivilöi kuivat ainekset joukkoon
- raasta punajuuri taikinan joukkoon
- lisää loput ainekset
- kaada taikina suorakaiteen muotoiseen ja korppujauhotettuun vuokaan
- kypsennä 175 asteessa 45-55 minuuttia
- anna kakun jäähtyä
- punajuurikakku kestää säilyttämistä hyvin ja sen maku vain paranee
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.