|
Haukiterriini à la 4 Vuodenaikaa |
|
Savustettua possunkylkeä |
|
Kuuluisa patonkijono |
|
Toffeeta |
|
Saippuaa |
|
Oliiveja jokaiseen makuun |
|
Makkaraa |
|
Juustoja |
Saimme elokuussa nauttia
ranskalaisen torin anneista Tampereen Keskustorilla ja koska olen hulluna ranskalaiseen keittiöön, sain idean viettää syyskuun ranskalaisen ruoan parissa. Aitoa ranskalaista ruokaa olen päässyt maistamaan ainoastaan parilla lomareissulla, mutta kokkikoulussakin kyseinen maa on tullut tutuksi perehtymällä klassiseen ranskalaiseen keittiöön.
Tampereella ranskalaisesta ruoasta pääsee nauttimaan Kauppahallin ihanassa
4 Vuodenaikaa-ravintolassa. Pieni ruokapaikka on eittämättä kaupungin parhaita ruokaravintoloita! Toki ranskalaisoppista ruokaa tarjotaan muuallakin, mutta harvassa ravintolassa asiakkaat hurmataan ranskankielellä.
Syyskuun aikana on tarkoitus myös lyödä kaksi kärpästä samalla iskulla, sillä kerään mieheni kanssa syyskuun ruokaostokset ylös. Vietimme toukokuussa
kasvispainotteista kuukautta ja mielenkiinnon vuoksi vertaamme nyt, miten sekaravinnon syöminen vaikuttaa ruokalaskuun. Nyt nauttimaan kana-papukeittoa. Bon appétit!
Olen lukenut tästä ranskalaisen ruoan invaasiota teille päin monesta paikkaa ja pakko myöntää, että kateellisena! Meillä oli omat Ranska-viikkomme heinäkuussa Tour de Francen aikaan, paljon jäi vielä ensi vuoteenkin, ihan vähän ehdittiin haparoida ranskalaisen ruoan maailmassa:)
VastaaPoista