Arki-illan pelastus tai viikonlopun mahtava menun aloitus - pinjansiemenillä maustettu kurpitsakeitto
1 rkl oliiviöljyä paistamiseen
2 sipulia hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 kg kuorittua ja paloiteltua kurpitsaa
2 dl valkoviiniä
5-7 dl kanalientä
suolaa, mustapippuria
ripaus kanelia
ripaus muskottipähkinää raastettuna
paahdettuja pinjan- tai kurpitsansiemeniä
tuoretta persiljaa hienonnettuna
1-2 rkl neitsytoliiviöljyä
- kuullota sipuleita hetken aikaa öljyssä kattilassa
- lisää kurpitsa, viini ja kanaliemi joukkoon
- keitä hiljalleen 20-30 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmeää
- soseuta keitto ja mausta
- annostele keitto lautasille ja ripottele päälle pinjansiemenet ja persilja
- pirskota päälle vielä oliiviöljyä ja tarjoile hyvän valkoviinin kera
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.