Frankfurtin parhaat ravintolat

keskiviikko 26. lokakuuta 2016Kesä kului töiden merkeissä emmekä olleet suunnitelleet mitään ulkomaanmatkaa. Monen sattuman kautta kävi kuitenkin niin, että päädyimme lähtemään elokuussa neljän päivän reissulle Frankfurtiin. Tämän jälkeen mies jatkoi vielä saksalaisille luomuviinitiloille pressimatkalle, joten siihen oli helppo yhdistää yhteinen minilomakin. Saksa ja Frankfurt eivät olleet käyneet mielessäkään lomakohteena aiemmin, mutta mikä tahansa uusi paikka herättää kyllä nopeasti kiinnostuksen.

Lainasin kirjastosta oppaan ja hyvin pian kävi selväksi, että loma muodostuu museoiden ja ruoan ympärille. Hyviä ravintolavinkkejä Frankfurtiin oli kuitenkin hieman vaikea löytää, suurin osa on vain lentänyt kaupungin kautta muualle tai viettänyt muutaman päivän messukeskuksessa. Ruoka on ollut sitä mitä kohdalle on vain sattunut. Siksi haluan jakaa teillekin muutaman paikan, johon kannattaa poiketa. Söimme seitsemässä eri ravintolassa ja siinä ohessa napsimme suuhun myös paikallisia herkkuja.

Iimori Patisserie Restaurant
Braubachstrasse 24

Iimori Patisserei Restaurant on japanilainen kahvila-ravintola, johon kannattaa hakeutua, mikäli mielit makeaa. Ravintola tarjoaa myös suolaista syötävää niin aamiaisen kuin illallisenkin muodossa. Sisustus on ylellisen runsasta ja tunnelma on niin viihtyisä, että kahvilassa viihtyy pidempäänkin. Jos joskus vielä matkustan Frankfurtiin, haluan nauttia myös ravintolan annista.

Iimorilla on myös toinen ravintola, Iimori Gyoza Bar, rautatieaseman lähellä.


Im Herzens Afrikas 
Gutleutstrasse 13

Im Herzen Afrikas on ehdottamasti ravintola, johon kannattaa varata pöytä ja mennä nauttimaan porukalla ainutlaatuisesta ruoasta. Me olimme liikenteessä ihan kaksistaan ja saimme melkoisella tuurilla tuolit allemme reilun tunnin ajaksi. Tässä ajassa ehdimme toki syödä, mutta olisin voinut istua ravintolassa pidempäänkin maistelemassa erilaisia drinkkejä ja ruokia. Ruoan nauttiminen sormin ohuen leivän avulla ja hiekkalattia tekivät ravintolasta asteen verran eksoottisen. Ympäristö oli sanalla sanoen täydellistä hikiseen elokuun iltaan.


Heimat
Berliner strasse 70

Kun mies kyseli vinkkejä Frankfurtin ravintoloihin, Heimat nousi esiin. Tämä olikin reissun ainoa ravintola, johon teimme ennen matkan alkamista varauksen. Järkevää, sillä terassin kaikki pöydät olivat varattuja eikä tilaa spontaanille illalliselle olisi ollut.

Paikalliset söivät alkuun italialaisia leikkeleitä ja juustoja, mutta me halusimme tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin. En muista enää, mitä kaikkea tuli syötyä, mutta kalaisalla linjalla etenin koko illallisen. Annokset oli koottu tutuista raaka-aineista huolimatta saimme maistaa jälleen uusia makuyhdistelmiä. Jokseenkin tuttua ja turvallista, mutta ehdottomasti maukasta saksalaista fine dining -osastoa.Kun matkustat Frankfurtiin, maista ainakin nämä:
1) apfelwein eli omenaviini (ebbelwoi). Paikallinen viini on jotain siman ja valkoviinin välimailta ja paremmissa paikoissa taas käsityöläissiiderin makuista eikä se tunnu olevan turistien makuun. Paikalliset juovat sitä kuitenkin enemmän kuin olutta, joten anna juomalle mahdollisuus. Valikoima on valtaisa! Frankfurtissa on pari omenaviiniin erikoistunutta aluetta, joista Alt-Sachesenhausen lienee suosituin. Kadut ovat täynnä baareja ja ravintoloita ja menoa riittää pitkälle yöhön. Maistelimme Atschelissa erilaisia omenaviinejä, mutta yöllisen humun nautinnollisuus lähikortteleissa jäi onneksi kokematta.
2) vihreä kastike on paikallinen kuuluisuus ja sitä tarjotaan niin kasvis- kuin liharuokien kanssa. Yleisemmin sitä kuitenkin tarjotaan perunoiden kanssa. Kyseessä on yrttikastike, jossa on myös keitettyä kananmunaa. Herkullista!
3) leivitetyt leikkeet ovat varmasti saksalaisille varmaan sama kuin suomalaisille ruskea kastike, mutta älä jätä maistamatta. Yksinkertaisuudessaan niin hyvää.
4) hapankaali, makkarat ja bratwurstit löytyvät niin kulmakioskeista, viinibaareista kuin perusravintoloistakin. Mikäli makkara maistuu, olet oikeassa kaupungissa.Reissatessa myös kauppahallit ovat käymisen arvoisia emmekä me tehneet poikkeusta nytkään. Kauppahalli ei ole kovin suuri, mutta antaa hyvän kattauksen paikallis- ja sesonkituotteista. Ja kuin pisteenä iin päällä, kauppahallin päädystä löytyy viinibaari, jonka terassipöydissä pääsee kiinni paikalliseen tunnelmaan. Terassilta voi myös bongata muutamat luksusmerkkeihin keskittyneet second hand shopit.


Seuraavalla kerralla sitten lisää vinkkejä Frankfurtiin. Jaa ihmeessä omasikin kommentteihin.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.