Tomaattikeitto burratalla

tiistai 18. lokakuuta 2016





Tampereelle avattiin loppukesästä Deli 1909 & Wine Bar ja tulokas hurmasi saman tien! Rento viinibaari, jossa pönötyksestä ei ole tietoakaan. Tiski, joka on täynnä upeita viinipulloja ja tietysti pientä syötävääkin. Lämmin suositus!

Eikä tässä vielä  kaikki! Deli 1909 & Wine Bar myy kaikkien herkkujen lisäksi ihanaa, italialaista burratajuustoa. Se valmistetaan mozzarellasta ja kermasta eikä varmaan tarvitse vääntää rautalangasta vaan ymmärrätte burratan olevan taivaallista! Juusto syödään yleensä sellaisenaan huoneenlämpöisenä tomaatin ja oliivien kera. Jos et ole syönyt juustoa vielä koskaan, älä epäröi, jos sattuu kohdalle. Burratassa olennaisinta on sen tuoreus ja siksi sitä lennetetään pienissä erissä suoraan Deliin. Burrataa on toisinaan tarjolla ravintoloissa, mutta kaupoista sitä harvemmin löytyy. Tampereella juustoa on ollut myynnissä Kauppahallin Juustosopissa ja kuulemani mukaan Helsingissä Lentävä lehmä Hakanieman kauppahallissa myy sitä säännöllisesti. Mikäs sen mahtavampaa, kun tiedän voivani ostaa sitä 10 euron hintaan Delistä. Nyt tiedätte tekin.

En malttanut olla ostamatta burrataa jo ensi visiitillä, sillä olin jo jonkin aikaa haaveillut tomaattikeitosta. Paras tomaattisesonki ehti jo ajaa ohi niin puutarhalla kuin kaupoissakin, mutta en antanut sen hidastaa tahtia vaan tein keiton tölkkiversioista. Hyviä ja maittavia tomaatteja osuu kohdalle niin harvoin, että purkkitomaattien syömisestä on tullut jo rutiini. Tässä tomaattikeitossa ei sen sijaan ole tilaa tylsälle rutiinille vaan keitto hurmaa niin ulkoisesti kuin sisäisestikin! Ja jos et keittoa jaksa tehdä, kävele Deli 1909 & Wine Bariin ja nauti burratasi siellä.

Tomaattikeitto burratalla 4 annosta

4 siivua pekonia hienonnettuna
öljyä paistamiseen
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 sipuli hienonnettuna
1 porkkana pieneksi kuutioituna
3 rkl tomaattipyrettä
7-10 dl kanalientä
2 timjamin oksaa
1 laakerinlehti
1 tlk kuorittuja tomaatteja tai tomaattimurskaa tai 1-2 kg tuoreita tomaatteja
suolaa, mustapippuria
1 Burrata-juusto

Koristeluun:
tuoretta basilikaa ja kirsikkatomaatteja sekä loraus hyvää oliiviöljyä

Ota burrata huoneenlämpöön ajoissa.
Kuumenna kattila tai kasari ja kypsennä pekoni kuivalla pannulla. Lisää öljyä ja lisää sipulit ja porkkanat ja kuullota 5-10  minuuttia. Lisää tomaattipyre ja anna sen paahtua muutaman minuutin ajan.

Lisää kanaliemi, timjami, laakerinlehti ja tomaatit. Anna keiton kiehua keskilämmöllä 30-40 minuuttia. Soseuta keitto ja tarkista maku. Anna keiton jäähtyä hetken aikaa (10 min), sillä tomaattikeitto ei ole parhaimmillaan höyryävän kuumana.

Annostele keitto lautasille ja revi burrataa varovasti päälle haluamasi määrä. Koristele annos basilikalla, kirsikkatomaateilla ja oliiviöljyllä. Rouhi halutessasi vielä mustapippuria päälle.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.