Paahdettu kukkakaali-linssisalaatti pekonilla

sunnuntai 2. lokakuuta 2016




Satokausi on parhaimmillaan ja tuntuu, etten ehdi nauttimaan kaikista käsillä olevista herkuista niin paljon kuin haluaisin. Ajanhallinta ei ole voimissaan eikä kokkailuun riitä tunteja eikä intoa. Luojalle kiitos Kiralle Max 30 min -kirjasta, josta on taas löytänyt uusia ruokia kokkailtavaksi ja maisteltavaksi! Kasvikset ja juurekset rouskuvat päivittäin ja tästä kukkakaali-linssisalaatista löysin uuden suosikkini. Salaatti toimii erinomaisesti myös lisukkeena ruokapöydässä. Vink! Viime vuonna ihastuin puolestaan tähän Kiran mausteiseen porkkanasalaattiin.

Paahdettu kukkakaali-linssisalaatti pekonilla 2 henkilölle
resepti Max 30 min -kirjasta

1 dl vihreitä linssejä
1 keskikokoinen kukkakaali
suolaa, mustapippuria
öljyä
4 siivua pekonia
4 rkl rusinoita
tuoretta lehtipersiljaa ja rucolaa

Sinappivinaigrette
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl Dijon-sinappia
1 rkl juoksevaa hunajaa
4 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria

Laita uuni lämpiämään 240 asteeseen grillivastukselle.

Huuhtele ja keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele linssit kylmän veden alla myös kypsennyksen jälkeen.

Leikkaa kukkakaalit keskikokoisiksi nupuiksi. Levitä ne foliolla vuoratulle pellille ja pirskottele päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda kukkakaaleja uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä. Kukkakaaleihin saa kuitenkin jäädä purutuntumaa, joten varo kypsentämästä liikaa.

Valmista tässä välissä kastike. Laita ainekset pieneen kannelliseen purkkiin ja ravistele.

Hienonna pekoni ja paista keskilämmöllä aloittaen kylmältä pannulta ilman öljyä. Paista kunnes pekoni on rapeaa. Lisää sitten joukkoon linssit, rusinat ja kukkakaalit. Sekoita hyvin.

Mausta salaattia oman mukaan kastikkeella ja lisää joukkoon persiljaa ja rucolaa.




Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.