Tuorepuurot ovat olleet talven pimeimpinä hetkinä poissa mielestä, mutta kun törmäsin tähän Green kitchen storiesin suklaiseen chiapuuroon tai vanukkaaseen vadelmien kera, en voinut olla valmistamatta sitä. Yllättävän hyvää ja näemmä siihen voi pienempikin henkilö koukuttaa itsensä. Ohjeessa mainitaan chiapuuron säilyvän pari kolme päivää jääkaapissa, mutta puuron raikkaus kärsii niin paljon, että nauttisin itse annoksen saman päivän aikana.
Vadelma-suklaa-chiavanukas 2 henkilölle
Suklaa-chiapuuro
3 rkl chiasiemeniä
2,5 dl kaura-, manteli-, riisi- tai kookosmaitoa
1/4 tl kardemummaa
1/4 tl kanelia
1/4 tl jauhettua inkivääriä
1/8 tl jauhettua neilikkaa
1-2 rkl kaakaota
ripaus suolaa
2,5 dl kaura-, manteli-, riisi- tai kookosmaitoa
1/4 tl kardemummaa
1/4 tl kanelia
1/4 tl jauhettua inkivääriä
1/8 tl jauhettua neilikkaa
1-2 rkl kaakaota
ripaus suolaa
Vadelmamousse
1 avokado
2-3 dl vadelmia
4-5 taatelia tai pätkä banaania
1 avokado
2-3 dl vadelmia
4-5 taatelia tai pätkä banaania
Päälle tuoreita vadelmia, cashewpähkinävoita (jätin pois), kookoshiutaleita tai kaakaonibsejä.
Vispaa chiasiemenet ja maito sekaisin kulhossa. Mittaa mausteet joukkoon ja sekoita hyvin. Anna puuron/vanukkaan tekeytyä 30 minuutin ajan jääkaapissa.
Valmista vadelmamousse tehosekoittimessa soseuttamalla vadelmat, avokado ja taatelit sileäksi.
Kokoa vanukasannos lusikoimalla lasiin tai purkkiin ensin chiapuuroa ja päälle vielä vadelmamoussea. Koristele ja nauti saman tien. Chiapuuro säilyy jääkaapissa 2-3 päivää suljetussa astiassa ilman vadelmamoussea.
Avokadopuuro
Mustikkainen vispipuuro chiasiemenistä
Sitruunainen puuro
Tuorepuuroa kaurahiutaleista ja chiasiemenistä
Vadelmainen chiapuuro
Voi ei tuli heti nälkä, herrrrkulliset kuvat ja ohjeet:)
VastaaPoistaAinekset kun on hollilla, herkku valmistuu tuota pikaa. Testaa ihmeessä!
Poista