Maailman helpoin parsapiirakka

maanantai 21. maaliskuuta 2016Jo ensimmäisen kerran valmistettuani tätä piirakkaa, nimesin tämän maailman helpoimmaksi piirakaksi. Sikäli mikäli siis käytät tähän valmista voitaikinaa. Minä nappasin pakastimesta joulun jäämistönä voitaikinalevyjä, raastoin juustoa pinnalle ja laitoin parsat päälle pötköttämään. Herkullista! Ulkonäkö olisi ollut hurmaavampi, jos minulla olisi ollut vihreää parsaa, mutta ryökäleet olivat vieneet kauppahallin viimeiset vihreät. Ensi kerralla sitten vihreä versio.

Parsa-gruyerepiirakka
resepti Martha Stewartilta

voitaikinaa
3-4 dl Gruyere-juuustoa raastettuna (tai emmentalia, fontinaa)
1 pnt tuoretta parsaa
oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
yrttejä tai salaattia koristeeksi

Sulata voitaikina, ellet valmista sitä itse. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Aseta taikina leivinpaperin päälle ja kaulitse siitä suorakaiteen muotoinen, noin 40 x 20 cm kokoinen. Tee veitsellä parin sentin päähän reunoista viilto (ei pohjaan asti). Tämä saa aikaan sen, että taikinan reuna kohoaa sisäosaa korkeammaksi. Pistele viiltojen sisäpuolelle jäävä osa haarukalla. Paista taikinaa noin 15 minuutin ajan.

Nosta taikina pois uunista ja levitä juustoraaste päälle. Mikäli taikina on keskeltä pullukka, painele sitä hieman lastalla leivinpeltiä vasten.

Asettele parsat päälle, pirskottele päälle oliiviöljyä ja ripottele päälle hieman suolaa ja mustapippuria. Paista piirakkaa vielä toiset 15 minuuttia tai kunnes parsat ovat pehmenneet. Koristele ja nauti heti.
Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.