Raflassa - Näsinneula Spiced Up

keskiviikko 9. maaliskuuta 2016
Arkisen tiistain kiireet vaihtuivat hyvään ruokaan bloggareiden kanssa, kun saimme kutsun tulla maistelemaan Näsinneulan Spiced Up -teemamenua. Sisälle päästyämme huomasimme ajoituksemme olevan täydellinen, sillä auringon laskiessa maisemat piirtyivät vaaleanpunaisiksi. Tässä onkin Näsinneulan ehdoton valttikortti. Mielettömät maisemat, joita pääsee ihailemaan joka suunnasta tornin kiertäessä itsensä ympäri kolmessa vartissa. Jos näkymät hengästyttävät paikallista asukkia, niin voin vain kuvitella, mitä ne tekevät turisteille.


Näsinneulan ruoka on tullut tutuksi vuosien varrella ja laatu on aina varman taattua. Ravintola on yksi Tampereen valkoisen pöytäliinan paikoista, joita ei oikein voi sivuuttaa. Suomalaisia makuja paikallisilla raaka-aineilla menun vaihtuessa aina vuodenaikojen mukaan. Olikin mielenkiintoista päästä maistelemaan maaliskuun teemamenua, joka vei itämaisiin tunnelmiin.

Alkuruoaksi söin mausteisen keiton tiikeriravuilla ja annoin miehen maistella tällä kertaa tofua. Pienoinen virhe, sillä tofu sopi keittoon paremmin kuin ravut. Onneksi pääsin kuitenkin maistille. Liemi oli mukavan lämmintä ja maustuvaa, mutta esimerkiksi inkivääriä ja tähtianista olisi saanut enemmän. Kasvissuikaleet olivat asteen verran liian pitkiä tuoden makoisaa lientä myös kasvoille. Mutta kyllä, loistava aloitus illalliselle. Tämän tyylistä keittoa pitäisi viritellä kotonakin tulille. Keiton kanssa joimme vuoden 2014 Domaine Marcel Deiss -valkoviiniä, jossa oli 13 eri rypälettä.


Pääruoaksi söin paahdettua turskaa, kampasimpukkaa ja paksoita. Vihreän currykastikkeen chilit oli kohdillaan ja poltetta juuri sopivasti. Lasissa Domdechant Werner Hochheim Riesling Classic 2012. Ei voi valittaa, kala-annos oli menun ehdoton kunkku! Ja ellen nyt ihan väärin muista, Näsinneulan kalaruoat ovat aina olleet illallisten parhaimmistoa. Viinien arvioimiseen minulla ei ole minkäänlaista saumaa, mutta hyvin ne mätsäsivät ruokiin.


Ennen jälkiruokaa oli varsinainen herkku - limellä maustettua avokadosorbettia tomaatti-oliiviöljylumella! Sokkotestissä en olisi arvannut, mitä suuhuni pistin. Samettisen pehmeää. Eräs seuralaisista olisi voinut ammentaa tätä kuulemma sammioittain.

Menu päätettiin banaanikakkuun mangolla ja kookoksella. Jälkiruoka jätti hieman kylmäksi, mutta en ollut siitä mitenkään yllättynyt, sillä makeat eivät vain ole mieleeni. Banaanikakku olisi ollut riittävä sellaisenaan, mutta kaikki söin. Tietysti. Kaverina jälkiruoalle tarjoiltiin Max Ferd. Richter Graacher Himmelreich Riesling Auslese 2012.Ravintolan sijainti huvipuiston yhteydessä ei välttämättä ole niitä helpoimpia, mutta paikalle kannattaa vääntäytyä, sillä ruoka ei petä koskaan. Mikäli päivässä riittää tunteja enemmänkin, kannattaa vierailla myös upeassa Sara Hildénin museossa ja sen kahvilassa, joka tarjoilee Tampereen parhaita suolaisia ja makeita piirakoita. Kesäksi Särkänniemessä on luvassa ruoankin rintamalla jotain uutta, mutta siitä kuulemme hieman myöhemmin.

Spiced Up -menu on tarjolla Näsinneulassa 20. maaliskuuta saakka ja neljän ruokalajin kokonaisuus maksaa 46 euroa. Ruoka maistuu vielä paremmalta, kun otat joukon kavereita mukaan. Lisää herkullisen kuuloisia ruokia näyttää löytyvän uudelta a la carte -listaltakin.

Kiitos Näsinneula ja arjen yläpuolella mukana olleet Asikaine, Mansen muijat ja Sivumaku! Olipas päräyttävä tiistai-ilta!

Ravintola Näsinneula
Särkänniemi
avoinna ti-la 11-23.30, su 11-21.30 (tarkistathan aukiolot ravintolan sivuilta)

3 kommenttia

 1. Näyttääpä herkullisen hyvältä. Niinkuin tosin Näsinneulan ruuat aina :) ...nam!

  VastaaPoista
 2. Ooh, vitsit mikä maisema ja hetki! Eikä kuulosta pahalta ruoatkaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt alkaa olla parhaat hetket nauttia maisemista, kun valoa riittää pidemmälle iltaan. Ruoan kanssa siis todella kokonaisvaltainen elämys!

   Poista

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.