Porkkana-sahramikeitto

tiistai 1. maaliskuuta 2016



Viimeisen kuukauden aikana on riittänyt jos jonkinlaista menoa enkä ole blogannut melkein kuukauteen reseptejä. Syötävää toki on laitettu entiseen malliin aina silloin, kun olemme olleet kotona, mutta tänne asti ne eivät ole vielä ehtineet. Olemme seuranneet kuukauden ajan ruokaostoksiamme ja kirjasimme myös ylös kaikki ruoat mitä söimme sinä aikana. Mielenkiintoista luettavaa, mutta kirjoitan siitä myöhemmin.

Palataan reseptien pariin tällä upean värisellä keitolla, jonka poimin Copas y tapas -keittokirjasta. Sahrami antaa ruoalle fiinimmän vivahteen ja lopussa lisättävä etikka nostaa keiton seuraavalle tasolle. Paras valmistamani porkkanakeitto koskaan! Ymmärrän kyllä, että jotakuta etikka keitossa saattaa kummaksuttaa, mutta suosittelen lisäämään sitä ainakin ruokalusikallisen. Reseptissä keiton päälle friteerataan kapriksia, mutta sen voi jättää toki tekemättäkin tai korvata kaprikset pähkinöillä tai yrteillä.

Porkkana-sahramikeitto 

500 g porkkanoita
2 rkl voita
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
6 salottisipulia tai 3 banaanisalottia hienonnettuna
1/4 tl sahramia
2 dl valkoviiniä
1 appelsiinin mehu
1 l kasvislientä
1 dl kuohukermaa
4 rkl valkoviinietikkaa
suolaa

Tarjoiluun:
kapriksia
rypsiöljyä friteeraamiseen
tuoretta rakuunaa

Pese porkkanat hyvin ja kuori ne. Keitä kuoria ja kantoja puolessa litrassa vettä 15 minuutin ajan.

Kuullota sipulit ja porkkanat sahramin kanssa voissa. Kaada viini kattilaan ja anna sen kiehua, kunnes neste on huvennut puoleen. Lisää appelsiinimehu, porkkanan kuorista tehty liemi ja kasvislientä, kunnes kasvikset peittyvät kunnolla.

Hauduta keittoa miedolla lämmöllä, kunnes porkkanat ovat läpikypsiä. Soseuta keitto tasaiseksi ja lisää kuohukerma. Mausta keitto valkoviinietikalla ja suolalla.

Kuivaa kaprikset talouspaperilla ja uppopaista niitä sen jälkeen 190-asteisessa öljyssä, kunnes ne poksahtelevat hieman auki.

Annostele keitto ja koristele kapriksilla ja rakuunanlehdillä.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.