Raflassa - Suomalaisen klubin herkullinen brunssi

keskiviikko 16. maaliskuuta 2016



Ehdin jo iloita, etten ole saanut ympärillä jylläneitä flunssia ja tauteja itselleni, mutta toisin kävi. Pari viikkoa olen huojunut enemmän tai vähemmän taudin kourissa, mutta tällä kertaa onnekkaasti niin, että makuaisti toimii täysillä! Näin ollen uskaltauduin parin tunnin visiitille Suomalaisen klubin brunssille miehen kainalossa. Aamiaisseuraksi saimme myös Emmin ja Janican lapsineen ja miehineen. 

Käynti Suomalaiselle klubille oli elämäni ensimmäinen, vaikka olen tiennyt siellä tarjottavan arkipäivisin lounasta. Muuten ravintola on jäänyt mielessäni pimentoon ja siten myös tämä upea brunssitarjonta. Menua lukiessa alkoi hengästyttää eikä buffetpöytää katsellessakaan oikein helpottanut. Mieletön määrä erilaisia salaatteja, marinoituja kasviksia, kaloja, leipää, jogurttia, hilloja ja muuta makeaa. Emmi oli ehtinyt maistella ruokia jo ennen tuloamme ja hehkutti kovasti kasvistarjontaa. Päätin aloittaa brunssin niistä ja yritin koota hillityn annoksen. 




Maltillinen aloitus tarkoitti sitä, että suuri osa kasviksistakin piti jättää rauhaan. Ensimmäiselle lautaselle päässeet marinoidut munakoisot ja porkkanat, maa-artisokkasalaatti, tomaatti-salaatti ja papusalaatti antoivat loistavan käsityksen tarjonnasta. Luvassa oli puhtaita ja maistuvia ruokia. En ole viime aikoina käynyt juurikaan aamiaisilla ja brunsseilla omaa kotia ja hotelleja lukuun ottamatta, joten ilahduin suunnattomasti valikoimasta. Minut on helppo hurmata tarjoamalla ruokia, joita en normaalisti buffetpöydässä näe. Pekonia ei brunssilla ollut tarjolla, mutta sitä ja paria muuta ainesta on kuulemma mahdollisuus tilata erillisestä maksusta. Brunssin valikoima vaihtelee viikottain, joten nämä meidän nauttimat herkut saattavat vaihtua tyystin toisiin seuraavalla viikolla. Mikä on tietysti luonnollista, kun ruokaa valmistetaan lähituotteista sesonkien mukaan.

Tarjolla oli myös mieletön valikoima erilaisia hilloja ja tietysti ne ovat itsetehtyjä. Fenkolihillo oli jäätävän ihanaa, mutta erinomaisesti maistuivat myös kesäkurpitsa-sitruuna- ja kirsikkahillo. Ja mikä parasta, hilloja voi nautiskella niin jogurtin, croissantin kuin juustojenkin kyljessä!


Kalaruoat ovat poikkeuksetta suosikkejani eikä ne nytkään tuottaneet pettymystä. Päinvastoin. Maistoin mm. lohipiirakkaa, sillejä, silakkaa, pikkelöityä lohta, graavilohta ja samalle lautaselle lusikoin myös pikkelöityjä kasviksia ja tomaatti-paprikarehilloketta. Kyllä tällaisia kaloja saa hotellien aamiaisillakin, mutta maun kanssa ne eivät kyllä vielä tähän mennessä ole yltäneet samalle viivalle. Sanoinko jo - taivaallista!



Lihapuolta pöydässä edustivat maalaispalvi, hevosenpaisti ja kinkku-pekonipiirakka, mutta tyydyin maistelemaan niitä lähinnä miehen lautaselta. Lämpimiä ruokia maistellessa päädyin kuitenkin nostamaan lautaselle myös oman kinkkupiirakkapalasen paahdettujen bataattien ja pinaatti-kasvismunakkaan kylkeen. Näistä ehdottomasti parhaiten maistuivat bataattilohkot.

Vaikken olekaan kasvissyöjä, uskaltaisin väittää, että Suomalaisen klubin brunssin tarjonta uppoaa kasvissyöjillekin. Kasvisvalikoima on laaja eikä tarvitse tyytyä vain leivän jyrsimiseen. Oikein harmittaakin, miten monta erilaista ruokaa jäi maistamatta. En voi uskoa, että jätin syömättä mm. sitrus-pähkinäsalaattin, vaikka olen aivan hulluna sitrushedelmiin. Gluteenitonta ruokavaliota noudattavillekin on monenlaista syötävää.


Ennen jälkiruokia maistelin myös juustoja hillon kera, mutta niistä en olekaan näemmä ottanut minkäänlaista kuvaa. Eikä kenenkään pidä kuvitella, että söin vain näiden kuvien mukaiset määrät. Nousin pöydästä kyllä useaan otteeseen hakemaan lisää syötävää.

Suomalaisen klubin brunssi on myös sokerihiiren taivas. Oli pullavanukasta, pannaria, juustokakkua, unelmatorttua, suklaabrownieta, omena-mantelipiirakka, pannacottaa, keksejä jne. Tämän alla olevan juustotortun ajattelin olevan hyvinkin täyteläisen makuista, mutta suuhun päätyikin erittäin raikkaat maut. Parasta näissä makeissa herkuissa olikin se, etteivät ne olleet liian makeita. Pullavanukas tuotti ehkä brunssin ainoan pettymyksen, joten melkoista tulitusta voi todeta ruokahetken olleen. Tämä brunssi innoitti minua käymään brunsseilla vastedes hieman useammin ja taidankin suunnata kodin ulkopuolelle myös ensi viikonloppuna.




Ravintola C:stä tutut Ilkka ja Christina vastaavat yhdessä Teijan kanssa brunssista ja lounaasta Suomalaiselle klubilla. Ei siis ihme, että maut ovat kohdillaan ja asiakkaat pääsevät nauttimaan erilaisistakin makukomboista. Kiitos kovasti, tullaan toistekin!

Suosittelen lämpimästi Suomalaisen klubin brunssia ja mielestäni se sopii mainiosti niin juhlavaan kuin rentoon menoon. Oman nautinnon varmistamiseksi kannattaa varata pöytä. Nettisivujen mukaan esimerkiksi lankalauantaina, vappuna ja pääsiäisenä on luvassa päiviin sopivaa tarjontaa ja ohjelmaa.

Suomalainen Klubi
Puutarhakatu 13, Tampere
lounas (9,80 €/ 27 €)arkisin klo 11-14
brunssi (25 €) lauantaisin klo 10.30-15

P.S. Jos haluat aamiaiseksi tai brunssiksi jotain asteen verran pienempää, suuntaa Tuomiokirkonkadulle Armas Kuppilaan. Siellä tarjoillaan yksittäisiä annoksia (5-13 €) ja söimme miehen kanssa siellä viime kuussa mm. lohileipää ja kasvismunakasta. Tsekkaa alla olevat kuvat.






Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.