Tuorepuuroa kaurahiutaleista ja chiasiemenistä

sunnuntai 17. marraskuuta 2013






Gluteenittomia reseptejä selaillessa ja etsiessä bongasin Hanna Skyttältä vaihtelua aamiaisen tarjontaan. Syömme puuroa äärimmäisen harvoin, mutta nyt päätin kokeilla elämäni ensimmäistä kertaa tuorepuuroa. Ja heti kahta eri versiota samaan aikaan! Kuinkas kävikään - osui ja upposi! Puurot valmistuvat kätevästi ilman keittämistä, laitat vain hiutaleet ja siemenet turpoamaan yön ajaksi jääkaappiin ja aamulla puuro on valmista.

Kokonaisuutta voi viedä haluamaansa suuntaan (Hannan kirjasta Fuel Food) vaihtelemalla puuron kanssa tarjottavia lisukkeita:
- mantelit & pähkinät
- tuoreet & kuivatut marjat
- kookoshiutaleet
- kaakaonibsit
- kaneli ja muut mausteet
- kookosmaito
- hedelmät
- sitruunatahna

Meidän aamiaispöytään kokosin kerrosherkun kaurahiutale- ja chiapuurosta. Tein molempia yhden annoksen ja siitä riittää syötävää vielä toisellekin aamulle. Riippuen tietysti ruokahalusta. Puuroja kannattaakin tehdä kerralla isompi satsi, sillä ne säilyvät muutaman päivän ja säästävät näin aikaasi. Totesin puurojen olevan myös loistavaa välipalaa työ- ja koulupäivien oheen.

Overnight oats eli yön yli tekeytynyt kaurapuuro 1annos

1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2-2,5 dl kookosmaitoa (mantelimaitoa, maitoa)
0,5 tl vaniljajauhetta
1,5 rkl chiasiemeniä
(1 rkl proteiinijauhetta)

  • laita kuivat aineet kulhoon ja kaada kookosmaito päälle, sekoita tasaiseksi
  • laita puuro jääkaappiin 2 tunniksi tai yön ajaksi
  • syö sellaisenaan tai lisää mukaan esim. marjoja ja pähkinöitä

Chiapuuro 1 annos


4 rkl chiasiemeniä
2,5-3 dl kookosmaitoa (maitoa, vettä)
0,5 tl vaniljajauhetta (lakritsinjuurijauhetta tai limen mehua)
ripaus kanelia
2 pientä banaania

  • muusaa banaanit haarukalla 
  • lisää joukkoon chiasiemenet, kookosmaito ja mausteet, sekoita
  • nosta seos 10 minuutiksi jääkaappiin ja sekoita vielä uudemman kerran
  • anna puuron tekeytyä jääkaapissa yön yli

Kokosin näistä puuroista kerroksittain mansikoiden, puolukoiden ja appelsiinin kanssa loistavan aamiaisherkun. Puuron voi koota myös lasipurkkiin, joka on helppo kuljettaa kassissa töihin. 




P.S. Keliakialiiton sivujen mukaan kaura soveltuu keliaakikon ruokavalioon. Bongasin kaupasta kuitenkin useampaa laatua gluteenitonta kaurahiutaletta, joten ostin sitä testattavaksi.

2 kommenttia

  1. Tänä aamuna söin elämäni ekan tuorepuuron ja sytyin! Ihanalta kuulostaa nämä reseptit :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, en olisi uskonut pitäväni tuorepuuroista näin paljon! Arkiaamuisin ei muutenkaan aamiainen oikein maistu, joten loistava löytö kaiken kaikkiaan. Vinkkaa ihmeessä, jos löydät jotain hyviä reseptejä.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.