Hauki on ollut lempikalojani monia vuosia. Ihan vain sen takia, että olen syönyt nuorempana isäni tekemiä haukipullia. Meni monta vuotta, jolloin en syönyt niitä lainkaan, mutta onneksi ne ovat jälleen löytäneet keittiöömme. Muita haukireseptejä löytyy täältä.
Chef Santerin Rakkaat juurekset -kirjasta valmistimme miehen kanssa yhdessä haukipullia itämaisittain. Maku on juuri sopivasti erilainen, muttei kuitenkaan liian aasialainen ja voimakas poistamaan hauen omaa makua.
Haukipyöryköitä, teriyaki-kastiketta ja seesamporkkanoita 4 annosta
Pyörykät
1 kg haukea jauhettuna
(1 dl vehnäjauhoja)
(1 dl kermaa)
2 kananmunaa
1 rkl sinappia
1 rkl raastettua inkivääriä
2 rkl raastettua piparjuurta
2 tl suolaa
öljyä paistamiseen
Jos hauessa on vielä ruotoja, ne kyllä katoavat, kun jauhat kalan lihamyllyssä tai yleiskoneessa. Toki isoimmat ruodot kannattaa ottaa pois. Sekoita ainekset keskenään ja jätä taikina vetäytymään jääkaappiin.
Paista taikinasta yksi koepulla, jotta voit tarkistaa maun. Paista haukipullat kohtalaisella lämmöllä kullanruskeiksi.
Teriyaki-kastike
0,5 dl soijakastiketta
0,5 dl mirin-kastiketta
0,5 dl vettä
3 rkl ruskeaa sokeria
Kiehauta ainekset sekoittaen kattilassa. Keitä viitisen minuuttia ja jätä odottamaan tarjoilua
Kiehauta ainekset sekoittaen kattilassa. Keitä viitisen minuuttia ja jätä odottamaan tarjoilua
Seesamiporkkanat
8 porkkanaa kuorittuna ja paloiteltuna (1-2 porkkanaa per syöjä)
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 rkl hunajaa
2 rkl seesamiöljyä
2 rkl seesaminsiemeniä
Keitä porkkanat suolavedessä melkein kypsäksi. Kaada vesi pois ja jäähdytä ne kylmän veden alla.
Kun viimeinen satsi haukipullia on pannulla, valmista porkkanat loppuun. Lisää kattilaan seesamiöljy, valkosipuli ja porkkanat, sekoita välillä. Lisää joukkoon vielä hunaja ja seesaminsiemenet.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.