Nopea thai-lihasalaatti

keskiviikko 20. marraskuuta 2013



Arki-ilta kaipaa toisinaan pikaisesti ruoanlaittoa, joten yksinkertainen ohje on tuolloin tarpeen. Gluteenittoman ruokavalion vuoksi (tai ansiosta) emme tällä kertaa voineetkaan syödä pastaa. Tai olisimme voineet, jos olisimme ostaneet gluteenitonta pastaa kaupasta. Mutta tässä ruoassa on muutama loistava etu puolellaan: se valmistuu nopeasti kaikille tutusta jauhelihasta ja ruoassa on paljon mausteita, jolloin siinä syömisen ohella tulee torjuttua flunssapöpöjä. Kiitos inkiväärin, chilin ja valkosipulin.
Arjen ruokailua helpottaa huomattavasti myös se, että miettii jo viikonloppuna tulevan viikon ruokia. Tarrasinkin tiukasti kiinni Hanna Skyttän kirjasta, kun löysin sieltä tuorepuurojen reseptit. Siinä samalla poimin pari iltaruokaa toteutettavaksi. Tässä siis thai-lihasalaatti hieman mukaillen. Reseptin mukaan ohjeesta valmistuu neljä annosta, mutta me vedimme miehen kaiken kaksistaan yhdeltä istumalta. Salaattisetti olisi myös loistavaa lounaaksi.

Thai-lihasalaatti 4 annosta

400 g jauhelihaa (nautaa, possua, kanaa, hirveä, poroa, kalkkunaa - poimi suosikkisi)
2 rkl kalakastiketta
1 rkl sitruunaruohoa valmiina tahnana
loraus rypsiöljyä paistamiseen
1 punainen chili siemenet poistettuna ja hienonnettuna
1 rkl inkivääriä hienonnettuna tai raastettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
puolen limen mehu ja raastettu kuori
2 tomaattia kuutioituna
0,5 kurkku kuutioituna
kourallinen tuoreita mintunlehtiä silputtuna
kourallinen tuoretta korianteria silputtuna
isoja salaatinlehtiä tarjoiluun (romainesalaatti, kiinankaali)

  • kumoa jauheliha kulhoon ja mausta se kalakastikkeella ja sitruunaruoholla ja anna sen maustua
  • pilko sillä välin chili, valkosipuli ja inkivääri, paista niitä hetken aikaa öljyssä paistinpannulla
  • lisää jauheliha joukkoon ja paista, kunnes liha on kypsää
  • mausta lihaseos yrteillä ja limenmehulla ja kuorella
  • maista ja lisää tarvittaessa kalakastiketta ja limeä
  • sekoita jauhelihaseos tomaatti- ja kurkkupalojen joukkoon
  • kata pöytä ja tarjoile liha kiedottuna salaatinlehden sisään


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.