Gluteeniton ruokavalio päättyy huomiseen ja on ollut vain yksi asia, jota olen näiden viime viikkojen aikana kaivannut. Joulutortut! Syön niitä aika paljon joulua odotellessa, mutta en lainkaan enää jouluna. Mietin jo hetken, että teen itse gluteenittoman torttutaikinan, mutta toistaiseksi aika ei ole antanut myöden. Siihen asti nakertelen kaakao-kaurakeksejä.
Leppoisaa viikonloppua!
Siemennäkkileipä uunipellillinen
5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
0,5 dl seesaminsiemeniä
0,5 dl pellavansiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä (auringonkukansiemeniä)
2 rkl hunajaa
ripaus korianterinsiemeniä (fenkolinsiemenet, anis ja kuminakin sopivat mausteeksi hyvin)
2 dl kiehuvaa vettä
- sekoita ainekset keskenään ja anna taikinan turvota 0,5-1 h
- painele massa tiiviisti uunipellille leivinpaperin päälle. Jos haluat, voit tehdä näkkileipään veitsellä ruudukon, jolloin saat murrettua näkkileivästä siistimpiä palasia.
- paista 175 asteessa n. 40 minuuttia ja pidä jälkilämmössä
- jätä näkkileivä kuivamaan uuniin siten, että käännä lämpö pois, laita puukauha uuniluukun väliin ja jätä pelti uuniin.
- murra näkkileipä paloiksi ja säilytä kuivassa
Kiitos tästä reseptistä! Tänään kokeilin ja oli kyllä hyvää voin kera :).
VastaaPoistaKiva kuulla, että maistui! Ajattelin ensi kerralla maustaa näkkäriä runsaammalla kädellä. Tästä tulee mun talven välipala.
VastaaPoistaLuulen kans, että tätä tulee tehtyä useamman kerran. Resepti lähti heti muuten kiertoon, kun tarjosin ystävälle maistiaisia :).
VastaaPoistaOho, olipas hyvää näkkäriä!?! Tein vain puolet koska ajattelin kokeilla minkä makuista mutta huomenna taidan tehdä tupla-annoksen. Oli meinaan nii-in hyvää :p
VastaaPoistaHyvä, että kokeilit. Pidän itsekin näistä erityisen paljon juuri siemenien ansiosta.
Poista