Hävikkiviikon nimissä - kahvismoothie

maanantai 4. marraskuuta 2013


Kuten kuvakin kertoo, tällä viikolla vietetään hävikkiviikkoa. Kuluttajaliitto on haastanut kumppaneita mukaan eri aloilta ja se järjestää aiheeseen liittyviä tapahtumia tällä viikolla Oulussa, Pirkkalassa, Hyvinkäällä, Porissa, Kuopiossa ja Helsingissä. Viikon tarkoitus on herätellä meitä kuluttajia miettimään ruokahävikkiämme ja luonnollisesti pienentämään sen määrää. Seuraa sinäkin siis Hävikkiviikon tapahtumia, vinkkejä & reseptejä täältä ja voit saada kullanarvoista apua omaan ruokakäyttäytymiseesi. Faktaa suomalaisesta roskiin menevästä ruoasta voit lukea täältä. 

Olen itse kohtuullisen kekseliäs käyttämään tähteitä, mutta parannettavaa löytyy monelta saralta. Yksi taloutemme ärsyttävimmistä hävikeistä on leipä, josta voisi tehdä korppujauhoja, krutonkeja, lämpimiä voileipiä tai kuorruttaa sitä juustolla sipulikeiton päällysteeksi. Toinen säännöllinen hävikkimme on kahvi, jota jää melkein aina pieni liru tähteeksi. Vuosia sitten olen kerännyt kahvia talteen kannuun ja tehnyt siitä kahvikiisseliä. Tällä kertaa menin sieltä mistä aita oli matalin ja kaadoin kahvin taannoin jääpala-astiaan. Hävikkiviikon kunniaksi surautin siitä kahvismoothien ja kas vain, meni parempiin suihin. 

Tällä viikolla meidän kahden hengen taloutemme pyrkii siis välttämään täysin kahvin ja leivän roskiin laittamisen. Ja jos hätä on suuri, yritän kehitellä jotain syötävää niistä ja jakaa vinkit teidänkin iloksenne. Itsestäänselvää on myös se, että hävikkiä yritetään välttää kaikin tavoin. Katsotaan miten käy. Hävikistä herkuksi- sivustolta löydät toinen toistaan upeampi reseptejä toteutettavaksi omassa keittiössäsi. Minun aiempia tähderuokia voit lukea täältä
Kahvismoothie

maustamatonta jogurttia
jäädytettyä tai kylmää kahvia 
banaani
kaakaota
agavesiirappia
vaniljasokeria tai -uutetta

P.S. Chocochilistä löytyi vastaavanlainen smoothie vegaanisena. 


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.