Gluteeniton näkkileipä

perjantai 29. marraskuuta 2013



Gluteeniton ruokavalio on aiheuttanut sen, että olen etsinyt reseptejä netistä enemmän kuin koskaan. Omiin kokeiluihin en ole ollut valmis vielä lähtemään, mutta ehkä sen aika on jossain vaiheessa. Tämän näkkileivän poimin Mindon sivuilta. Resepti on yksinkertainen ja helppo toteuttaa, mutta pientä harmia aiheutui siitä, että näkkileipä otti leivinpaperiin kiinni. Ensi kerralla painelen näkkileivän näin ollen öljyllä voidellulle pellille suoraan tai erilliseen matalaan uunivuokaan.

Gluteeniton ruokavalio päättyy huomiseen ja on ollut vain yksi asia, jota olen näiden viime viikkojen aikana kaivannut. Joulutortut! Syön niitä aika paljon joulua odotellessa, mutta en lainkaan enää jouluna. Mietin jo hetken, että teen itse gluteenittoman torttutaikinan, mutta toistaiseksi aika ei ole antanut myöden. Siihen asti nakertelen kaakao-kaurakeksejä.

Leppoisaa viikonloppua!

Siemennäkkileipä uunipellillinen

5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
0,5 dl seesaminsiemeniä
0,5 dl pellavansiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä (auringonkukansiemeniä)
2 rkl hunajaa
ripaus korianterinsiemeniä (fenkolinsiemenet, anis ja kuminakin sopivat mausteeksi hyvin)
2 dl kiehuvaa vettä

  • sekoita ainekset keskenään ja anna taikinan turvota 0,5-1 h
  • painele massa tiiviisti uunipellille leivinpaperin päälle. Jos haluat, voit tehdä näkkileipään veitsellä ruudukon, jolloin saat murrettua näkkileivästä siistimpiä palasia. 
  • paista 175 asteessa n. 40 minuuttia ja pidä jälkilämmössä
  • jätä näkkileivä kuivamaan uuniin siten, että käännä lämpö pois, laita puukauha uuniluukun väliin ja jätä pelti uuniin. 
  • murra näkkileipä paloiksi ja säilytä kuivassa

5 kommenttia

  1. Kiitos tästä reseptistä! Tänään kokeilin ja oli kyllä hyvää voin kera :).

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla, että maistui! Ajattelin ensi kerralla maustaa näkkäriä runsaammalla kädellä. Tästä tulee mun talven välipala.

    VastaaPoista
  3. Luulen kans, että tätä tulee tehtyä useamman kerran. Resepti lähti heti muuten kiertoon, kun tarjosin ystävälle maistiaisia :).

    VastaaPoista
  4. Oho, olipas hyvää näkkäriä!?! Tein vain puolet koska ajattelin kokeilla minkä makuista mutta huomenna taidan tehdä tupla-annoksen. Oli meinaan nii-in hyvää :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että kokeilit. Pidän itsekin näistä erityisen paljon juuri siemenien ansiosta.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.