Foodia ja kulttuuria

perjantai 27. huhtikuuta 2012


Huh, huh. Tampereen toukokuu on aivan mahdoton. Joka viikonloppu on jotain happeningia ja kaikkialle ei ehdi millään. Vaan nyt ei ole valituksen paikka. Aloitetaan näillä:

Toukokuu ja vappu otetaan vastaan jo huomenna Kehräsaaressa ravintola 931:ssä, kun Chef Santeri kokkailee pastoja Keittiöelämän huipputuotteilla. Ruokaa on tarjossa nopeimmille siis lauantaina 28.4.2012 klo 12-16.

12.5.2012 järjestetään Museoiden yö klo 18-24 ja mukana ovat mm. Vapriikki, Rupriikki/TR1 Taidehalli, Emil Aaltosen museo, Näsilinna, Taidekeskus Mältinranta ja Tampereen taidemuseo. Museosta toiseen pääset helposti liikkumaan nostalgisen bussin kyydissä. Lisäinfoa löydät täältä. Samana päivänä järjestetään Finlaysonilla myös lasten ja nuorten kulttuurifestari klo 12-18 sekä supersuosittu Designtori nyt poikkeuksellisesti myös keväällä. Koska Designtori on osa Museoiden yö -tapahtumaa, se järjestetään ilta-aikaan eli klo 16-23 Vapriikissa.


Hämeenpuistossa järjestetään jo tutuksi tullut Eurooppalainen ruokatori 16.-27.5.2012 klo 11-21. Tarjolla on ranskalaisia, italialaisia ja saksalaisia herkkuja: suklaata, juustoja, makkaroita, oliiveja ja kuivattuja hedelmiä.

Food is Art järjestää toista kertaa oman suosikkitapahtumani eli Herkkurastit Kauppahallissa 25.-26.5.2012. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ostamalla tapahtumaan 10 euron hintaisen lipun, pääset maistelemaan eri ravintoloiden maukkaita annoksia. Tapahtumassa kaupungin loistavaa ruokatarjontaa edustavat keittiömestarit 9 eri ravintolasta: 4 Vuodenaikaa, C, Heinätori, Hella & Huone, Henriks, Maruseki, Ravinteli Bertha, Vinoteca del Piemonte ja Wistub Alsace. Herkkurastit on ollut erittäin suosittu tapahtuma ja liput kannattaakin käydä ostamassa etukäteen Keittiöelämästä Aleksis Kiven kadulta. Viime vuoden tarjonnasta voit käydä lukemassa täältä.


Viimeisimmäksi mainittakoon valtakunnallinen Ravintolapäivää, jota vietetään lauantaina 19.5.2012, jolloin juostaan myös Likkojen lenkki. Ravintolapäivän osallistujia on ympäri Tamperetta ja lista päivittyy koko ajan. Monta kertaa olen miettinyt tapahtumaan osallistumasta itsekin miehen kanssa, mutta toistaiseksi olemme päätyneet nautiskelemaan muiden tekemistä herkuista. Ja miksipä ei. Ruoka on yksi elämän parhaista nautinnoista ja toisten tekemä ruoka on melkein poikkeuksetta parempaa.Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.