Grillaus alkakoon!

maanantai 30. huhtikuuta 2012


Grilattua kasleria, paprikaa ja kesäkurpitsaa. 

Grillatut kasvikset saivat päälleen ripauksen suolaa, mustapippuria ja oliiviöljyä. 

Friteerattuja kesäkurpitsatikkuja.

Grillaaminen on pääpiirteissään hyvin yksinkertaista, mutta toisaalta lopputuloksen voi pilata todella helposti: käyttämällä kaupan valmiiksi marinoituja lihoja, tökkimällä lihaa koko paistamisen ajan ja paistamalla lihan loppujen lopuksi kengänpohjaksi. Näin kärjistettynä. Tämän vuoksi suosittelenkin heittämään grilliin sen lihakökön sijaan kasviksia. Ne ovat parhaimmillaan sellaisinaan eli leikkaa esim. kesäkurpitsaa, munakoisoa ja paprikaa viipaleiksi ja paista ne molemmin puolin grillissä. Kun kasvikset ovat valmiita, nosta ne lautaselle ja pirskottele päälle hyvää oliiviöljyä ja rouhi suolaa ja mustapippuria päälle. Toki voit uittaa munakoisoa ja kesäkurpitsaa öljyssä jo ennen paistamistakin. 


Paprikan maku pehmenee, jos poistat kuoren. Paista tällöin paprikaa aivan mustaksi grillissä, nosta pussiin ja anna paprikoiden jäähtyä kaikessa rauhassa. Tämän jälkeen kuori irtoaa helposti sormilla repien. 


Jos haluat kasviksille jotain kostuketta, kokeile sitruuna-tahinikastiketta: 
1 dl tahinia 
1 valkosipulikynsi hienonnettuna
1 sitruunan mehu
reilu desi vettä
suolaa, mustapippuria


  • sekoita ainekset keskenään tyhjässä lasipurkissa ja tarkista maku
  • jos kastike on mielestäsi mautonta, lisää suolaa tai mustapippuria tai pelkästään sitruunanmehua
  • jätä kastike huoneenlämpöön hetkeksi, jotta maut tasoittuvat toisiinsa
  • tarjoa kylmänä tai huoneenlämpöisenä grillattujen kasvisten (munakoiso, kesäkurpitsa) kera

Kasviksia on helppo myös friteerata grillissä. Nosta vain grillin päälle kattila ja siihen öljyä.  Öljy on tarpeeksi kuumaa, jos sinne pudotettu yrtin pala käpristyy hetkessä. Uita kasviksia friteeraustaikinassa ja paista nopeasti öljyssä. Valuta kasvikset taloupaperin päälle, rouhi päälle suolaa ja mustapippuria ja syö heti. Herkkua!

Frittitaikinaan tarvitset:
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1-2 tl maitoa tai kermaa
suolaa ja pippuria
friteeraukseen auringonkukka- tai maapähkinäöljyä

Pitkän puutarhapäivän päätteeksi ruoanlaitolle ei välttämättä ole niin kovin aikaa. Heitä silloin tuoremakkarat grilliin ja laita varhaiskaali paistumaan joko grillin parilapuolelle tai perinteiseen paistinpannuun. Mausta kaali suolalla ja pippurilla. Kaaliin voit lisätä myös kermaa tai maitoa, jos haluat siitä kosteampaa. 
Viime kesän grillauslöytö oli purjo, jonka ohjeen löydät täältä. Lisää grilliin sopivia ohjeita löydät arkiston puolelta

Paistettua varhaiskaalia ja tuoremakkaraa.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.