Uunissa paistettua selleriä, sienikastiketta ja ohrasuurimoita

tiistai 13. tammikuuta 2015


Uunissa kokonaisena paistettu mukulaselleri ei ravintolan listalta luettuna välttämättä innostaisi valitsemaan sitä pääruoaksi, mutta Jamie Oliverin keittokirjasta se pomppasi silmään saman tien. Jamie on nimennyt annoksen zombien aivoiksi, mutta itse viehätyin reseptistä kuvien ja aiemman makumuiston perusteella. Söin vastaavanlaisen, mutta hienostuneemman annoksen itse ensimmäisen kerran ystävien luona illallisella ja se oli rakkautta ensipuraisulla!

Tämä ruoka on täydellinen vaihtoehto kokonaisena paistetulle paistille ja maun puolesta uskon sen maittavan paatuneimmallakin lihansyöjälle. Jos ensimmäisellä kerralla ei riitä uskallusta valmistaa selleriä lihan korvikkeeksi, se toimii kyllä loistavasti lisukkeenakin.

Uunissa paistettu kokonainen mukulaselleri 6 henkilölle

1 iso juuriselleri (1,2 kg)
oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
6 tuoretta timjamin oksaa
6 laakerinlehteä
6 valkosipulinkynttä
voita

Kuumenna uuni 190 asteeseen. Harjaa mukulaselleri puhtaaksi ja nosta juures sen jälkeen foliopalan päälle. Hiero sellerin pintaan öljyä, suolaa, pippuria ja ripottele päälle vielä timjaminoksat sekä laakerinlehdet.

Murskaa valkosipuleita veitsen syrjällä ja levitä nekin sellerin päälle. Lisää päälle vielä voita ja nosta folio sellerin ympärille ja taita folio yläosasta kiinni.

Nosta selleri uunivuokaan tai pellille ja paista sitä noin kahden tunnin ajan.

Kun selleri on kypsä, avaa folio ja lusikoi voisulaa sellerin päälle. Viipaloi juures ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa sienikastikkeen ja ohrasuurimoiden kera.

Sienikastike

tuoreita tai pakastettuja sieniä (suppilovahvero, kantarelli, herkkusieni)
voita tai öljyä
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 dl vettä
1,5 dl kermaa
1 tl sinappia
1 laakerinlehti
suolaa, mustapippuria

Paista sieniä kuumalla pannulla, kunnes neste on haihtunut pois. Lisää hieman voita tai öljyä pannulle ja nosta sipulit joukkoon. Paista seosta, kunnes sipulit ovat pehmenneet.

Kaada vesi joukkoon, lisää yksi laakerinlehti ja anna kastikkeen kiehua kasaan. Lisää seuraavaksi kerma ja sinappi ja anna kastikkeen kiehua vielä hetken aikaa. Mausta kastike omaan makuusi sopivaksi.

Keitä lisukkeeksi vielä ohrasuurimoita pakkauksen ohjeen mukaan.




2 kommenttia

  1. Aivan uskomattoman hienon makuista, kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Kokonainen selleri on yksi upeimmista mauista ja sitä on saatava useamman kerran vuodessa.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.