Papaija-pinaattisalaatti

maanantai 23. huhtikuuta 2012


Salaatti-innostuksessani olen surffannut netissä siellä sun täällä ja onnekseni törmäsin tähän reseptiin. Tarkoitukseni oli maistella salaattia jo aiemmin, mutta koska muistini on aika ajoittain huono, ostin papaijan sijaan kaupasta mangoa. Kärsivällisyyteni palkittiin aurinkoisen päivän päätteeksi. Ohje on alun perin Erica Palmcrantzin Raw food -kirjasta, mutta itse löysin sen Kiitos hyvää -blogista. Etsin oman Raw food -kirjan käsiini ja ihmettelin, miksen löydä reseptiä. No, minulla on kotona Makeita herkkuja raakaravinnosta, kun ohje oikeasti löytyy Elinvoimaa raakaravinnosta- kirjasta. Lähiruoka on kaukana tämän salaatin kanssa, mutta varsin mainiona salaattina se varmasti löytää tiensä suuhuni myöhemminkin.


1 papaija ohueksi leikattuna
pari isoa kourallista luomupinaatin lehtiä
pari isoa kourallista luomuvuonankaalta
½ dl pähkinöitä rouhittuna
4 tuoretta taatelia paloiteltuna
1 limen mehu
  • kuori papaija ja poista siemenet
  • leikkaa papaija ohuiksi siivuiksi
  • asettele pinaatin ja vuonankaalin lehdet vadille tai lautaselle ja papaijat niiden päälle
  • murusta pähkinöitä salaatin pinnalle 
  • lisää mukaan paloitellut taatelit  ja purista päälle limetin mehu
  • tee hunajasta, tamarinditahnasta ja soijasta kastike salaatille ja pirskottele päälle


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.