Kanaa intialaisittain

tiistai 1. marraskuuta 2011

Vajaa kuukausi sitten iski mieletön himo saada itsetehtyä intialaista ja onnekseni mainitsin asiasta ajoissa. Mies kokkaili sunnuntaiherkuksi kanaa, riisiä ja naanleipää. Tämä ohje riittää neljälle henkilölle, mutta meillä puolet annoksesta syödään poikkeuksetta seuraavana päivänä töissä lounaaksi. Parempi niin, saa itse herkutella kahteen otteeseen!

Kanaa Madrasin tapaan (Gordon Ramsay: Maailma keittiössä-kirjasta)

4 luutonta ja nahatonta kananrintaa paloiteltuna
3 rkl öljyä
2 sipulia hienonnettuna
2 cm:n pätkä tuoretta inkivääriä kuorittuna ja raastettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2-3 vihreää chiliä hienonnettuna ilman siemeniä
2 tl jauhettua jeeraa eli juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua kurkumaa
1-2 tl tulista chilijauhetta
6-8 currynlehteä
suolaa, mustapippuria
400 g kokonaisia tomaatteja (säilykekin käy)
3 dl vettä
1 tl garam masalaa
koristeluun korianterinlehtiä silputtuna

  • kuumenna öljy pannussa ja lisää sipulit
  • kuullota sipuleita, kunnes ne ovat pehmeitä
  • sekoita chili, kurkuma, korianteri, jeera, chili ja currynlehdet joukkoon
  • mausta broilerinpalat suolalla ja mustapippurilla, lisää pannuun ja paista parisen minuuttia
  • lisää tomaatit ja vesi, kuumenna kiehuvaksi
  • alenna lämpöä ja peitä kannella
  • anna ruoan hautua kannen alla puolisen tuntia välillä sekoittaen
  • jos seos alkaa kuivua liikaa, lisää hieman vettä
  • sekoita vielä garam masala  ja anna porista ilman kantta 10 minuuttia
  • koristele korianterilla ja tarjoile pilahviriisin ja naanleivän kera

Vinkki! Jos haluat ruoasta tulisempaa, älä poista chileistä siemeniä.
Vinkki! Jos kaapistasi ei löydy garam masalaa, voit tehdä maustesekoituksen itse. Mausteseokseen on useita versioita, täällä yksi niistä. Mausteseokseen tarvitset mm. korianterin- ja kuminansiemeniä, kardemummansiemeniä, muskottipähkinää

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.